ΕΦΕΣ 2018: Απόβαση Σαουδαράβων στην Σμύρνη – ΦΩΤΟ

Στρατιωτικές δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας, μαζί με μεγάλο αριθμό στρατιωτικών δυνάμεων από άλλες χώρες συγκεντρώνονται στην περιοχή της Σμύρνης για την διεξαγωγή της διεθνούς στρατιωτικής άσκησης ΕΦΕΣ 2018.

Σαουδαραβικά στρατεύματα έχουν ήδη φθάσει στη Σμύρνη στις ακτές του Αιγαίου και ετοιμάζονται για την διεξαγωγή των στρατιωτικών γυμνασίων προκειμένου να ανταλλάξουν εμπειρίες, γνώσεις και τεχνογνωσία σε συνδυασμένες και κοινές επιχειρήσεις.

«Η άσκηση είναι μια πολυεθνική στρατιωτική άσκηση που θεωρείται από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις στον κόσμο, όσον αφορά τον αριθμό των συμμετεχουσών δυνάμεων και την ποικιλομορφία της φύσης της, αλλά καθώς και των πεδίων της άσκησης» αναφέρει ο Υποναύαρχος Χαλίντ Μπιν Χουσεΐν Αλ-Ασαφ, ο οποίος είναι στρατιωτικός ακόλουθος στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Άγκυρα.

Διαβάστε:“EΦΕΣ 2018”: “Σπάνε” την τουρκική “τανάλια” ΝΑΤΟ – αεροπλανοφόρο Τρούμαν

Ο Ερντογάν Κόκ, πρεσβευτής της Τουρκίας στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε στην Arab News την Κυριακή: «Χαιρετίζω τη συμμετοχή των σαουδαραβικών στρατευμάτων στην άσκηση “ΕΦΕΣ 2018”, αυτή τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση με τους φίλους και τους συμμάχους μας, η οποία θα βοηθήσει στην ανταλλαγή στρατιωτικών εμπειριών πέρα ​​από την παροχή εκπαίδευσης και τον συντονισμό σε κοινές πολυεθνικές αμυντικές επιχειρήσεις.

«Όντας δύο σημαντικές χώρες στην περιοχή μας και του Ισλαμικού κόσμου, η Άγκυρα και το Ριάντ συνεργάζονται στενά για τη διατήρηση της περιφερειακής ειρήνης και ασφάλειας», σημείωσε ο Κόκ, αναφερόμενος στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε τομείς όπως η άμυνα.

Με πληροφορίες από ArabNews.com και Alarabiya.net.