ΕΦΕΣ 2018: Ντεμπούτο του τουρκικού οχήματος Cobra II

Ντεμπούτο του τουρκικού οχήματος Cobra II στα παράλια της Σμύρνης. Η τουρκική αμυντική εταιρεία Otokar θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το τελευταίο θωρακισμένο όχημά της στην στρατιωτική άσκηση με πραγματκά πυρά ΕΦΕΣ 2018, που λαμβάνει χώρα στην επαρχία της Σμύρνης.

Η τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 7 Μαΐου, στην περιοχή Seferihisar με τη συμμετοχή δυνάμεων από διάφορες χώρες.

Στο πλαίσιο της άσκησης που θα συνεχιστεί μέχρι τις 11 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί και έκθεση αμυντικής βιομηχανίας, όπου 35 αμυντικές βιομηχανίες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.

Το θωρακισμένο όχημα Cobra II της Otokar, το οποίο παράχθηκε στην Τουρκία, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά.

Το όχημα έχει κατασκευαστεί για την ασφαλή μεταφορά ζωτικών υλικών, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών, καυσίμων, τροφίμων και νερού, στα στρατεύματα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων και στις στρατιωτικές βάσεις.

Έχει μεγάλη ευελιξία με την ικανότητα να μεταφέρει 2.5 τόνους φορτίου. Το όχημα θα είναι σε θέση να επιχειρεί κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, σε δύσκολο έδαφος και κλίμα και σε διαφορετικούς επιχειρησιακούς τομείς.

Έχει εξαιρετική κινητικότητα επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε αστικές όσο και σε αγροτικές περιοχές.

Επιπλέον, το όχημα παρέχει επίσης προστασία και την δυνατότητα αυτοάμυνας με το αντιαεροπορικό όπλο, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί επάνω του.

Το αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 110 χιλιομέτρων την ώρα, έχει αυτονομία δράσης τα 700 χιλιόμετρα. Το όχημα μπορεί να εξοπλιστεί με όλμους 120 χιλιοστών καθώς και με όπλα 5,56 και 7,62 χιλιοστών.

Με πληροφορίες από Anadolu Agency.