H εφημερίδα Taraf «επαναστάτησε» εναντίον του Ερντογάν

 
Μ.Κ.

Η λογοκρισία στην Τουρκία έχει ξεπεράσει κάθε όριο, με αποτέλεσμα το σημερινό πρωτοσέλιδο της Τaraf να εξηγεί όλη την κατάσταση και με θάρρος επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν και στα μέσα ενημέρωσης που αποκρύβουν ειδήσεις.
Η εφημερίδα όλο το πρωτοσέλιδο της το γέμισε με φωτογραφίες με πιγκουΐνους. Ο λόγος ειρωνικός, καθώς όταν πριν 15 ημέρες η αστυνομία με βίαιο τρόπο καταδίωκε τους διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν τα γεγονότα σε όλη την Τουρκία, τα ιδιωτικά ενημερωτικά τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν ντοκιμαντέρ για πιγκουΐνους για να αποκρύψουν τις εξελίξεις στηρίζοντας την κυβέρνηση Ερντογάν.

Τώρα η τουρκική εφημερίδα γράφει « μετά από αίτημα της ΜΙΤ, απαγορεύθηκε η δημοσίευση ειδήσεων μας που αποκάλυπταν το «φακέλωμα» των μελών του Ρεπουπμλικανικού Λαϊκού Κόμματος και του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης. Αν επιθυμείτε να σας ενημερώνουμε για το «φακέλωμα» της ΜΙΤ που μας «φακελώνει» από τη βαθμολογία στα μαθήματα μέχρι και τα αεροπορικά μας εισιτήρια τότες ψηφίστε στο διαδίκτυο.
Ανάλογα του «δημοψηφίσματος» ή θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε ειδήσεις ή θα σας παρουσιάζουμε πιγκουϊνους αντί της ΜΙΤ όπως κάνουν όλοι οι υπόλοιποι».

Στο σημείο αυτό ήρθε ο τουρκικός Τύπος.