Εκλογές Τουρκία 2018: Προεκλογική εκστρατεία από το κελί για έναν υποψήφιο

Προεκλογικό αγώνα από το κελί θα κάνει ένας από τους αντιπάλους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κι αυτή η ιδιότυπη εκστρατεία αποφασίστηκε με τη βούλα του ίδιου του κόμματος. Το HDP, το φιλοκουρδικό Κόμμα της Τουρκίας, έδωσε το χρίσμα στον φυλακισμένο ηγέτη του Σελαχαττίν Ντεμιρτάς. 

Σε μεγάλο ποσοστό ξεκαθάρισε η υποψηφιότητα του πρώην αναπληρωτή προέδρου του HDP Σελαχαττίν Ντεμιρτάς για την προεδρία της Δημοκρατίας. Μέσα στο κόμμα γίνεται η αξιολόγηση πως ακόμη και αν τιμωρηθεί ο Ντεμιρτάς, πάλι θα μπορεί να είναι υποψήφιος.

Σε κείμενο του Μαχμούτ Λιτζαλί από την εφημερίδα Τζουμχουριέτ, γίνεται νομική αξιολόγηση της κατάστασης του κρατούμενου Ντεμιρτάς, όπου αναφέρεται πως δεν υπάρχει κάποιο νομικό εμπόδιο στην υποψηφιότητα του Ντεμιρτάς. Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. 

Οι συμπρόεδροι του Δημοκρατικού Κόμματος των λαών, Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεκντάγ, κρατείται μετά τη σύλληψη του τον περασμένο περασμένο Νοέμβριο, με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, πρόκληση εγκλήματος καθώς επίσης προπαγάνδα τρομοκρατικής οργάνωσης. 

Ο Ντεμιρτάς μετά τη σύλληψή του είχε εκδώσει γραπτή ανακοίνωση τονίζοντας πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί τον ρόλο στο νέο θεατρικό του δικαστικού σώματος, για το οποίο ο Ερντογάν έδωσε εντολή.