Εκλογές Τουρκία: Τα προπύργια του AKP δίνουν προβάδισμα στον Ερντογάν

Προβάδισμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνουν τα πρώτα επίσημα αποτέλεσματ των εκλογών στην Τουρκία, αλλά στις ανατολικές περιοχές της χώρας, που αποτελούν και παραδοσιακά προπύργια του AKP και του Τούρκου Προέδρου. 

Συγκεκριμένα με την καταμέτρηση πάνω από το 18%, ο «Σουλτάνος» συγκεντρώνει 59,92% ενώ ο μεγάλος αντίπαλός του Μουχαρέμ Ιντζέ λαμβάνει λιγότερες από μια στις τρεις ψήφους, με ποσοστό που διαμορφώνεται στο 25,81%. Στο 7,78% είναι η δύναμη της Μεράλ Ακσενέρ και αρκετά χαμηλότερα του φυλακισμένου υποψηφίου του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Σελαχετίν Ντεμιρτάς. 

Φτάνοντας λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα στο προεδρικό γραφείο που διατηρεί στο Μέγαρο Χουμπέρ στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Πρόεδρος εμφανίστηκε φειδωλός στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, και αρκέστηκε να πει: «Είμαστε καλά, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς να μιλήσουμε». 

Αντίθετα ο Μουχαρέμ Ιντζέ σε ανάρτησή του δεν έκρυψε τη χαρά του από την ανάγνωση των πρώτων αποτελεσμάτων: » Τα πρώτα αποτελέσματα ήρθαν. Χαμογελώ», έγραψε στο twitter.