Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Οι τουρκικές αρχές αποκάλυψαν την ταυτότητα της ύποπτης – «Ομολόγησε την επίθεση» [vids, pic]

Ακόμη ένα βίντεο ντοκουμέντο λίγο πριν από την αιματηρή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη έρχεται στο φως, μαζί και οι εικόνες από τη σύλληψη της γυναίκας.

Onalert Newsroom
Κωνσταντινούπολη

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία, η ύποπτη για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη είναι η Σύρια Ahlam Albashir (Αχλάμ Αλμπασίρ), η οποία σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι τουρκικές αρχές, «ομολόγησε ότι εκπαιδεύτηκε από το PKK ως ειδικός αξιωματικός πληροφοριών και ότι είχε εισέλθει παράνομα στην Τουρκία μέσω Αφρίν – Ιντλίμπ για να πραγματοποιήσει την επίθεση.

https://twitter.com/ragipsoylu/status/1592072268523634688

Ξημερώματα της Δευτέρας (14.11.2022), ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σουϊλού ανακοίνωσε ότι συνελήφθη το πρόσωπο που πυροδότησε τη βόμβα στη λεωφόρο Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. Από την πρώτη στιγμή οι τουρκικές αρχές είχαν δώσει ως ύποπτη μια γυναίκα και μάλιστα είχαν διαρρεύσει ότι ήταν κόρη Κούρδου μαχητή που είχε σκοτωθεί τη δεκαετία του ’90, σε μια πρώτη προσπάθεια να συνδέσουν την έκρηξη με τους έξι νεκρούς με το PKK.

Αν και ο Σουλεϊμάν Σοϊλού δεν έδωσε λεπτομέρειες για το “πρόσωπο” που συνελήφθη (μαζί με άλλα 21 άτομα), ήρθαν νέα ντοκουμέντα στο φως λίγο αργότερα να αποκαλύψουν περισσότερα. Αρχικά, τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, λίγο πριν από τη φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη με τους 6 νεκρούς και τους 81 τραυματίες.  Ένα βίντεο που δείχνει τη γυναίκα με την μαύρη μαντίλα να τρέχει να διαφύγει και κόσμο γύρο της να κοιτά προς τα πίσω πανικόβλητος, προφανώς γιατί έχει ήδη γίνει η έκρηξη.

Εκτός από το βίντεο αυτό, οι τουρκικές αρχές διέρρευσαν στα ΜΜΕ και φωτογραφίες από τη στιγμή της σύλληψης της γυναίκας που κατηγορείται ότι άφησε τη βόμβα έξω από μαγαζί στην οδό Ιστικλάλ. Φέρεται, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης της Τουρκίας, να κάθισε σε ένα παγκάκι για 40 με 45 λεπτά και στη συνέχεια να πυροδότησε τη βόμβα, σκορπώντας θάνατο, τρόμο και πανικό.

Στις φωτογραφίες από τη σύλληψη της ύποπτης φαίνεται η στιγμή της σύλληψής της, η αντιμετώπιση από τις αρχές και τα ρούχα που φορούσε το απόγευμα της επίθεσης, πεταμένα στο πάτωμα.

Με πληροφορίες και από: Newsit / Φωτογραφία Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές: «Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ στηρίζονται σε στέρεα θεμέλια»

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τον στενό διάλογο τόσο με την αμερικανική κυβέρνηση όσο και με τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Λι Τζε Μιονγκ επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών
ΤΟΥΡΚΙΑ

Νότια Κορέα και Τουρκία ενισχύουν τη συνεργασία τους σε πυρηνική ενέργεια και αμυντική βιομηχανία

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την υπογραφή πρωτοκόλλου για την ενεργή υποστήριξη της συμμετοχής νοτιοκορεατικών επιχειρήσεων σε τουρκικά πυρηνικά έργα

Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλάει στο αυτί του Ταγίπ Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ανησυχίες για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ και τις επιπτώσεις στα εξοπλιστικά προγράμματα

Σύμφωνα με έκθεση του τουρκικού Ινστιτούτου Κοινωνικών Μελετών, η ενίσχυση των Δημοκρατικών θα δυσκόλευε την υλοποίηση δεσμεύσεων του Τραμπ σχετικά με τα F-35