Έκρηξη βίας στην Τουρκία – Επεισόδια με νεκρούς στο Ντιαρμπακίρ

Ένοπλη επίθεση, δέχθηκε στο Ντιαρμπακίρ της νότιας Τουρκίας ο Aytaç Baran, Πρόεδρος του Συνδέσμου »Yeni İhya Der,  γνωστός για τις σχέσεις του με το κόμμα Hüda- Par. Ο Baran εξέπνευσε τελικά στα τραύματά του.όπου διακομίστηκε βαριά τραυματισμένος στο κρατικό νοσοκομείο Selahattin Eyyubi.

Όπως αναφέρεται σε ιστοσελίδες λίγο αργότερα, ξεκίνησε στο ίδιο σημείο σύγκρουση μεταξύ δύο ομάδων, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν άλλα τρία άτομα. Αναφέρεται επίσης ξυλοκοπήθηκαν τρεις δημοσιογράφοι που παρακολουθούσαν το συμβάν.

Σε ανακοίνωση της Νομαρχίας του Ντιγιάρμπακιρ, αναφέρθηκε ότι κατά το συμβάν τραυματίστηκαν επίσης άλλα τρία άτομα, εκ των οποίων ο ένας αστυνομικός. Το επεισόδιο διερευνούν επτά Εισαγγελείς.

Σε ανακοίνωση που έγινε από το προοδευτικό , φιλοκουρδικό κόμμα HDP καταδικάστηκε η επίθεση εναντίον του Aytaç Baran και εκφράστηκε λύπη για το θάνατό του. Στην ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι το κόμμα ζητάει να βρεθούν οι υπεύθυνοι για την επίθεση και ότι δεν θα πρέπει να πριμοδοτείται οποιαδήποτε προσπάθεια να έρχονται οι πολίτες αντιμέτωποι μεταξύ τους.

Στο σημείο του επεισοδίου έχουν ληφθεί και διατηρούνται μέτρα ασφαλείας.