Ένα χρόνο φυλακή σε τούρκο συγγραφέα γιατί τόλμησε να κάνει κριτική στον Ερντογάν!

Ο τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας Ερολ Οζκοράι καταδικάσθηκε  από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή για «εξύβριση» του πρώην πρωθυπουργού και νυν προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο βιβλίο που συνυπογράφει με την κοινωνιολόγο σύζυγό του Νουρτέν με τίτλο «Το φαινόμενο Γκεζί» αφιερωμένο στις αντικυβερνητικές ταραχές του καλοκαιριού 2003, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Ο Ερολ Οζκοράι, γνωστός επικριτής της ισλαμο-συντηρητικής τουρκικής κυβέρνησης, κατηγορεί την τουρκική ηγεσία για «ισλαμιστικό αυταρχισμό», βασιζόμενος στα συμπεράσματα άρθρων που δημοσιεύθηκαν κατά την περίοδο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που έκαναν λόγο για «αυταρχική και ισλαμιστική παρεκτροπή» του καθεστώτος.

Η άνευ προηγουμένου κινητοποίηση που διήρκεσε τρεις εβδομάδες κατεστάλη βάρβαρα από την τουρκική αστυνομία και ο απολογισμός ήταν 8 νεκροί, χιλιάδες τραυματίες και εκατοντάδες συλλήψεις.

Εκκρεμούν οι δίκες εκατοντάδων διαδηλωτών, ανάμεσά τους και 26 άνθρωποι που θεωρούνται επικεφαλής της εξέγερσης από τις τουρκικές αρχές.

Διαβάστε ακόμη:

«Σουρωτήρι» το Αιγαίο από την Τουρκία που βάζει «μπροστά» το NATO! 99 παραβιάσεις σε 24 ώρες!

«Δεν χρησιμοποιήθηκε ο εναέριος χώρος της Τουρκίας για βομβαρδισμούς»


Κύπρος: Τουρκική κορβέτα παρακολουθεί το πλοίο – γεωτρύπανο της Eni-Kogas