Ένας φιλόλογος στη ΜΙΤ! Διορισμός που προκαλεί αντιδράσεις

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Ένας φιλόλογος από το Πανεπιστήμιο τοποθετήθηκε στην αντιτρομοκρατική  της τουρκικής Μυστικής Υπηρεσίας ΜΙΤ. Όπως γράφει η εφημερίδα Taraf στην πρώτη σελίδα, ο συγγραφέας και φιλόλογος κ. Μουράτ Ντιλμέν, από το Πανεπιστήμιο Αρτουκλού διορίστηκε στο Κέντρο Συντονισμού επί Θεμάτων Τρομοκρατίας της ΜΙΤ. Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν κυκλοφορούσαν φήμες στους χώρους του Πανεπιστημίου ότι ο κ. Ντιλμέν είχε σχέση με την ΜΙΤ. Ο διορισμός του Ντιλμέν στη ΜΙΤ οδήγησε σε ανησυχία τους συναδέλφους του στο Πανεπιστήμιο για ενδεχόμενο «φακελώματος». 

Επίσης η εφημερίδα γράφει ότι ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Star και επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξωτερικών Ειδήσεων, κ. Νουχ Γιλμάζ, διορίστηκε επικεφαλής της ομάδας Τύπου της ΜΙΤ. Εξ ου και ο τίτλος: «Δύο ενδιαφέρουσες μετακινήσεις από την ΜΙΤ».

Λέτε να επιλέχθηκε …συγγραφέας και …φιλόλογος για το Κέντρο Συντονισμού επί Θεμάτων Τρομοκρατίας της ΜΙΤ να …γράφει καλύτερα …μυθιστορήματα ; Γιατί  αν πάρουμε παραδείγματα από τα …ελληνικού ενδιαφέροντος …παραμύθια της ΜΙΤ, μάλλον έχουν καταλάβει τα κενά και …ψάχνουν για καλύτερους…γραφιάδες…