«Επιχείρηση γοητεία» από την σύζυγο Ερντογάν

Επιμέλεια: Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

»Επιχείρηση γοητεία» των μουσουλμάνων από την κυρία Εμινέ Ερντογάν.

Η σύζυγος του Τούρκου Πρωθυπουργού επιστρατεύτηκε για να ενισχύσει το προφίλ του συζύγου της και στον πέραν της Τουρκίας Μουσουλμανικό κόσμο, σε μια προσπάθεια προώθησης του νεοθωμανικού σχεδίου επιρροής.
Έτσι η  κ  Εμινέ Ερντογάν, η οποία μέχρι σήμερα είχε αρνηθεί επανειλημμένα κάθε πρόταση για συνέντευξη , αυτή την φορά έσπασε την σιωπή της, όπως χαρακτηριστικά μετέδωσε η τούρκική τηλεόραση,  και μίλησε στο  μεγάλο και γνωστό γυναικείο αιγυπτιακό περιοδικό »Nis el- Dünya».

Όπως υποστηρίζει η κρατική τουρκική τηλεόραση σε ένα εγκωμιαστικό – προπαγανδιστικό ρεπορτάζ  <<τα μηνύματα της κ. Erdoğan δημιούργησαν θαυμασμό στον Αραβικό κόσμο>>…Στον πρόλογο του περιοδικού, ανέφερε, σημειώθηκε: «Η καλύτερη γυναίκα …όπως άλλωστε και το όνομα της»..

Το περιοδικό υπενθυμίζοντας τα δάκρυα της κ. Emine Erdoğan κατά την  επίσκεψής της στη Μιανμάρ  γράφει ότι δείχνουν <<εντελώς διαφορικό χαρακτήρα από τις συζύγους των υπόλοιπων ηγετών του κόσμου>>….Και συνεχίζει το εγκωμιαστικό ρεπορτάζ:

« Η Emine Erdoğan είναι η γυναίκα «που αγαπά , υποστηρίζει και πιστεύει στον σύζυγο της, είναι αυτή που αψηφά τους σκληρούς νόμους της χώρας της , φορά την μαντίλα της και είναι η γυναίκα η οποία δεν δίστασε να στείλει τις κόρες της για σπουδές στο εξωτερικό λόγο της μαντίλας» είναι μερικές εκφράσεις που υπογραμμίστηκαν στο ρεπορτάζ του περιοδικού>>.

Η κ. Emine Erdoğan αναφέρθηκε στα προγράμματα που αποσκοπούν για την περισσότερη συμμετοχή των γυναικών στον εργατικό κόσμο και ζήτησε από τις γυναίκες να αναλάβουν μεγαλύτερη δράση στην επίλυση των προβλημάτων.

Αναφέρθηκε επίσης στην  Αραβική Άνοιξη: Η κ. Emine Erdoğan  κατα την τουρκική τηλεόραση στήριξε τους λαούς που επαναστάτησαν για έναν καλύτερο κόσμο.  Μιλώντας για την Συρία υπενθύμισε ότι η ίδια επέκρινε την κ. Ασμα Ασαντ για την σιωπηρή στάση της για τους θανάτους στην χώρα της και, μη χάνοντας ευκαιρία,  διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά την καθολική στήριξη της στον συριακό λαό.

Βεβαίως η σύζυγος του Τούρκου Πρωθυπουργού  δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους Παλαιστινίους και τα όσα συμβαίνουν στην Γάζα και υποστήριξε  ότι η ίδια εργάστηκε στην παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ είπε ότι  «και αν ακόμα όλος ο κόσμος εγκαταλείψει την Παλαιστίνη και την Γάζα εμείς ποτέ δεν θα αφήσουμε το χέρι τους». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κόρη του Ερντογάν θα είναι η διάδοχος του; Δυναστεία των Ερντογάν;

Τουρκία: πολιτική δικτατορία τουρκο-ισλαμιστών

Ο Ερντογάν πιέζει για τους «τρομοκράτες» της Πάτρας

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Οι αμερικανικές «συμβουλές» για το Αιγαίο, και η θέση της Τουρκίας στη Μ.Ανατολή