Eρντογάν: «Μπορώ να γκρεμίζω και τζαμί για να φτιάξω δρόμο»

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Εντυπωσιακή απάντηση  έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση του πως ξηλώνει εκατοντάδες χιλιάδες δέντρα για την κατασκευή της τρίτης γέφυρας στο Βόσπορο όπως και  στο οικόπεδο του πανεπιστημίου της Μέσης Ανατολής στην Άγκυρα για την κατασκευή ενός νέου δρόμου. Ο Ερντογάν δήλωσε πως δεν θα ακούσει τις φωνές διαμαρτυρίας και τόνισε πως είναι αποφασισμένος να κατεδαφίσει τζαμί σε περίπτωση που πρέπει να περάσει κάποιος δρόμος!
« Κάποιοι αντιστέκονται στην κατασκευή της τρίτης γέφυρας, μας λένε μην κόβεται δέντρα εδώ κι εκεί. Εμείς υπηρετούμε το σύνολο και όχι τα πρόσωπα. Για το δρόμο μπορούμε να θυσιάσουμε τα πάντα. Ο δρόμος είναι πολιτισμός. Αλλά όσοι δεν είναι πολιτισμένοι δεν ξέρουν την αξία του δρόμου. … Για το δρόμο μπορούμε να θυσιάσουμε τα πάντα. Σε σημείο που θα περάσει δρόμος, αν υπάρχει τζαμί ακόμη και αυτό μπορούμε να το κατεδαφίσουμε και τα το χτίσουμε αλλού»!
Ο τούρκος πρωθυπουργός αποκάλεσε μοντέρνους αντάρτες όσους οικολόγους και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων που αντιστέκονται στην αποξήλωση των δέντρων. « Εμείς δεν μπορούμε να σταματήσουμε επειδή το θέλουν κάποιοι. Στο παρελθόν έκλειναν τους δρόμους οι αντάρτες. Τώρα υπάρχουν οι μοντέρνοι αντάρτες. Εμείς όμως είμαστε αποφασισμένοι και θα συνεχίσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκία: Θεμελιώνουν την τρίτη γέφυρα στο Βόσπορο

Πώς ο Ερντογάν παραμένει ισχυρός στην Τουρκία