Eρντογάν: «Δεν μπορούν να συγκατοικούν φοιτητές με φοιτήτριες «

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Προβληματισμό προκαλούν οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά ι στον τρόπο διαμονής και ζωής των φοιτητών καθώς σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα είναι αντίθετος στη συγκατοίκηση των φοιτητών με φοιτήτριες.
« Ο Ερντογάν ζορίζει τα όρια της ιδιωτικής ζωής, μας έλειπαν μόνο οι νομάρχες που θα είναι φύλακες της ηθικής» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet που αποκαλύπτει το θέμα.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Ζaman που δημοσίευσε τις δηλώσεις του Ερντογάν, ο τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας στα στελέχη του κόμματος του αναφέρθηκε στις ελλείψεις των φοιτητικών εστιών και δήλωσε χαρακτηριστικά « πληροφορήθηκα πως στην πόλη Ντενίζλι φοιτήτρια μένει μαζί με φοιτητή στο ίδιο σπίτι.. Αυτό δεν ελέγχεται. Αυτό δεν συμβαδίζει με τις δικές μας συντηρητικές ηθικές αρχές. Έδωσα εντολή στο νομάρχη για να γίνουν με κάποιο τρόποι απαραίτητοι έλεγχοι»!

Η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet αναφέρει πως « τα λόγια του Ερντογάν που ουσιαστικά παρομοιάζει ως οίκους ανοχής τα σπίτια των φοιτητών προκάλεσαν σοβαρές αντιδράσεις».
Βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Οράν έφερε το θέμα στην τουρκική Εθνοσυνέλευση και κατέθεσε επερώτηση που αναφέρει « θα εισβάλλουν αστυνομικοί που θα κάνουν ελέγχους ηθικής όπως στο Ιράν”;

H τουρκική κυβέρνηση προσπαθεί να διαψεύσει τις δηλώσεις ενώ το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), σύμφωνα με την εφημερίδα, υποστηρίζει πως οι έλεγχοι στα σπίτια των φοιτητών μπορούν να γίνουν με καταγγελίες στις οικογένειες τους.
Πάντως παρά τις διαψεύσεις πρέπει να τονισθεί πως η εφημερίδα Zaman η οποία έγραψε τις δηλώσεις του Ερντογάν είναι μια από τις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Toυρκία: Αντιδρούν στο ντεκολτέ παρουσιάστριας στην τηλεόραση

Η μαντήλα «σκεπάζει» τη Τουρκία