Ερντογάν: «Δεν είμαι άρρωστος»

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέψευσε σήμερα δημοσιεύματα πως είναι ασθενής και πως την περασμένη εβδομάδα χρειάσθηκε να νοσηλευθεί, ενώ αμφισβήτησε τα κίνητρα των μέσων ενημέρωσης που διατυπώνουν εικασίες για την υγεία του.
Τη Δευτέρα, η «Γιουρτ» και άλλες τουρκικές εφημερίδες ανέφεραν πως ο Ερντογάν έμεινε πέντε ημέρες στο νοσοκομείο με στομαχική διαταραχή, αλλά δεν επικαλούνταν κάποια πηγή για τις πληροφορίες τους. Την ημέρα εκείνη το γραφείο του πρωθυπουργού είχε χαρακτηρίσει τα δημοσιεύματα «αβάσιμους ισχυρισμούς».
«Δόξα τω Θεώ, είμαι θαυμάσια. Όσο για το σε ποιο νοσοκομείο βρισκόμουν, τι συνέβη στο νοσοκομείο και πάει λέγοντας, τίποτε τέτοιο δεν υπήρξε. Απλώς ξεκουράστηκα μετά τη γιορτή για λίγες ημέρες και προσάρμοσα το πρόγραμμά μου αναλόγως. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», δήλωσε ο Ερντογάν προς δημοσιογράφους στην Άγκυρα πριν ταξιδέψει στο Τουρκμενιστάν.
«Αυτή η πλευρά των μέσων ενημέρωσης είναι πολύ κακή, θα πρέπει να αναρωτηθείτε και οι ίδιοι. Πού τα βρίσκουν τέτοια ψέματα; … Υπάρχει και ντροπή», δήλωσε.
Εικασίες για την υγεία του Ερντογάν διατυπώνονται από τα τέλη του 2011, όταν έκανε μια επέμβαση για να αφαιρέσει πολύποδες από το έντερό του.
Ο 59χρονος πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2003, μιλάει συνήθως καθημερινά στην τηλεόραση και ταξιδεύει συχνά στη χώρα. Όμως δεν είχε εμφανιστεί δημόσια από την περασμένη Πέμπτη που είχε μιλήσει σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή σ’ ένα τζαμί στην αρχή της γιορτής για το τέλος του Ραμαζανιού.