Ο Ερντογάν θα κάνει δημοψήφισμα για το πάρκο Γκεζί

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

  Ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Χουσεϊν Τσελίκ ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα περιμένει την απόφαση της δικαιοσύνης για το πάρκο Γκεζί και σε περίπτωση που η απόφαση θα είναι υπέρ της κατασκευής του πρώην στρατώνα Τοπτσού στο συγκεκριμένο χώρο, θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στην Κωνσταντινούπολη. Ο ίδιος ανέφερε πως κατά τη διάρκεια των επεισοδίων των τελευταίων ημερών καταστράφηκαν 116 αυτοκίνητα της αστυνομίας όπως και 41 ασθενοφόρα.

ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 2200 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Η τουρκική κυβέρνηση πάντως ανησυχεί για τη συνέχιση συγκρούσεων και αυτός θεωρείται και ο λόγος της αναβολής των μεταθέσεων 2200 αστυνομικών οι οποίες ήταν προγραμματισμένες από τους προηγούμενους μήνες. Οι μεταθέσεις αναβλήθηκαν μέχρι το 2014 ουσιαστικά μέχρι να ξεκαθαριστεί το κλίμα στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.
Πάντως στην Άγκυρα και στο Εσκίσεχιρ εκατοντάδες νέοι συγκρoύσθηκαν με τους αστυνομικούς που προσπάθησαν να εμποδίσουν τις ειρηνικές πορείες τους. Οι οδομαχίες
συνεχίστηκαν μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης.
Ο πρέσβης των ΗΠΑ Φράνσις Ριτσιαρντόνε ο οποίος συναντήθηκε στα γραφεία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με τον σύμβουλο του Ερντογάν, Γιαλτσίν Ακντογάν τόνισε πως « οι ΗΠΑ έχουν εμπιστοσύνη στην Τουρκική Δημοκρατία. Ως ΗΠΑ δίνουμε αξία στην φιλική αυτή χώρα.»