Ερντογάν: Έγινε πρόεδρος αλλά μήπως γίνει και κατηγορούμενος; Νέα στοιχεία για σκάνδαλα

Στοιχεία του μεγάλου σκανδάλου στην Τουρκία που προέκυψαν από την γνωστή ως ‘‘επιχείρηση της 25ης Δεκεμβρίου» και εμπλέκει τον κ. Ερντογάν και την οικογένειά του, αποκαλύπτει η εφημερίδα Hurriyet .

Η εφημερίδα καταγράφει τις βασικές κατηγορίες της »επιχείρησης της 25ης Δεκεμβρίου», ως εξής:

• Ο επιχειρηματίας Γιασίν Αλ Καντί, ο οποίος βρίσκεται στη »μαύρη λίστα» του ΟΗΕ για τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων, είχε επισκεφτεί την Τουρκία με την βοήθεια αξιωματούχων της Πρωθυπουργίας και πραγματοποίησε 12 συναντήσεις με τον κ. Ερντογάν.

• Μία δασική έκταση στην Κων/πολη παραχωρήθηκε στην εταιρία του Καντί με τη βοήθεια αξιωματούχων της Πρωθυπουργίας


• Έκταση γης, υψηλής αξίας, που ανήκε στην Ακαδημία της Αστυνομίας της Κων/πολης, μεταφέρθηκε στην εταιρεία του Καντί, χωρίς να προηγηθεί διαγωνισμός.

• Ο πρώην Υπουργός Μεταφορών, Μπιναλί ΓΙλντιρίμ, συντόνισε μια «δεξαμενή ΜΜΕ» όπου συγκεντρώθηκαν κονδύλια από επιχειρηματίες και τα οποία στη συνέχεια διοχετεύθηκαν για την απόκτηση της εφ/δας Sabah και του τηλεοπτικού δικτύου atv.

• Επιχειρηματίες που συμμετείχαν σε κρατικές αναθέσεις, έκαναν δωρεές στο ίδρυμα TURGEV, ιδιοκτησίας της κόρης και του γιου του Ερντογάν. Στο ίδιο ίδρυμα παραχωρήθηκαν και μεγάλες εκτάσεις γης

• Ο επιχειρηματίας, Αλί Αγάογλου δώρησε έκταση γης προκειμένου να επιλύσει προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί σχετικά ένα κατασκευαστικό σχέδιο.

• Καταστρατηγήθηκαν οι πολεοδομικές ρυθμίσεις προκειμένου για την κατασκευή πολυτελών κατοικιών από τον επιχειρηματία, Λατίφ Τοπμπάς, για τον Ερντογάν και την οικογένειά του. 

• Με τις πολλές αυτές επιχειρήσεις …Real Estate εξηγείται γιατί ο κ Ερντογάν είχε και σύμβουλο αρμόδιο για θέματα …πώλησης ακινήτων του δημοσίου, ενοικίασης & χορήγησης και μεταβίβασης, δηλαδή κάτι σαν κ. ΤΑΙΠΕΔ!

Διαβάστε ακόμη:

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Ο πρόεδρος που μιλά με τρομοκράτες – ΒΙΝΤΕΟ φωτιά για τον Τούρκο πρόεδρο

Τώρα τον αποσταθεροποιεί η Ελλάδα! Εμμονές Ερντογάν

Ο υιός Ερντογάν αρνήθηκε να πάει να καταθέσει