O Eρντογάν εκνευρίστηκε με τους καλλιτέχνες που τον αποκαλούν «δικτάτορα»

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο Ερντογάν στην ολοσέλιδη καταχώρηση 30 καλλιτεχνών στους “Τimes” του Λονδίνου που κατηγορούσαν τον τούρκο πρωθυπουργό ως δικτάτορα και μίλησε για πιθανότητα νομικής διαδικασίας εναντίον της εφημερίδας και χαρακτήρισε τους υπογράφοντες την επιστολή ως «ανήθικους».

« Αυτοί είναι κάποιοι τύπου (σ.σ οι καλλιτέχνες) που έχουν νοικιάσει τις απόψεις τους. Αυτοί αν πράγματι πίστευαν στη δημοκρατία δεν θα ήταν τόσο ανήθικοι να αποκαλούν «δικτάτορα» έναν άνθρωπο που βρίσκεται στην εξουσία με το 50% των ψήφων. Αυτό είναι ξεκάθαρο θράσος. Εσύ εμένα από πού με γνωρίζεις;» .
Ο τούρκος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως η πληροφορία πως δεν υπάρχει η ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία καθώς πολλοί δημοσιογράφοι είναι στις φυλακές όπως γράφουν στην επιστολή τους οι καλλιτέχνες, δεν αληθεύει καθώς δέχεται καθημερινά επιθέσεις από μερίδα του Τύπου και δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στην βρετανική εφημερίδα που δημοσίευσε την επιστολή των καλλιτεχνών.
«Η Times νοικιάζουν τη σελίδα τους έναντι τιμήματος. Αυτή είναι η αδυναμία ηθικής της εφημερίδας. Θα ξεκινήσουμε νομική διαδικασία σχετικά με τους Times» ανέφερε ο Ερντογάν ο οποίος δηλώνει πως είναι υπέρ της ελευθερίας του Τύπου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοσίευση «κόλαφος» στους Times – 30 καλλιτέχνες εναντίον του Ερντογάν