«Ερντογάν φασίστα» – Και στην Γερμανία 60000 διαδήλωσαν εναντίον του ενώ μιλούσε στη Κολωνία

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές φώναζαν στο κέντρο της Κολωνίας “Ερντογάν φασίστα”, “Ερντογάν δολοφόνε”. Την ίδια στιγμή ο Τούρκος πρωθυπουργός με μια άκρως διχαστική ομιλία του όπως σημειώνει η DW , σε ρεπορτάζ της επιτέθηκε κατά όλων όσων τολμούν να τον επικρίνουν. Ακόμη και των γερμανικών ΜΜΕ τα οποία όπως ανέφερε δεν δίστασαν να τον στείλουν ακόμη “και στον έξω από δω”!

Σύμφωνα με όσα γράφει η DW “κάτω από τις ζωηρές επευφημίες 15 χιλιάδων οπαδών του στην Lanxess-Arena της Κολωνίας ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στους επικριτές του εντός και εκτός της Τουρκίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα γερμανικά ΜΜΕ, που όπως υπογράμμισε δεν δίστασαν να τον στείλουν ακόμη και στον «έξω από δω». Ωστόσο ο τούρκος πρωθυπουργός, που αξιοποιεί την δέκατη επέτειο από την ίδρυση μιας τουρκικής οργάνωσης (Union Europäisch-Türkischer Demokraten) για να μιλήσει στους οπαδούς του ενόψει των προεδρικών εκλογών του καλοκαιριού, μπήκε αμέσως στο μείζον θέμα των ημερών που είναι το τραγικό δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο της πόλης Σόμα. «Νιώθουμε πόνο» είπε ο Ερντογάν στους οπαδούς του που πανηγύριζαν σε κάθε δεύτερη πρότασή του. Αλλά αυτόν τον πόνο δεν τον είδαν, όπως είπε, οι επικριτές του. «Τι ξέρουν αυτοί από τέτοια πράγματα; Τι πράγμα αξιολογούν;» διερωτήθηκε αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες που ακολούθησαν την τραγωδία της Σόμα. Ακόμη και η κριτική σε βάρος της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων ήταν άστοχη, καθώς επρόκειτο για τρομοκρατικές ενέργειες, επισήμανε ο Ερντογάν”.

60.000 διαδηλωτές εναντίον του Ερντογάν

Στο κέντρο της Κολωνίας δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι, (30 χιλιάδες σύμφωνα με την αστυνομία, για 60 χιλιάδες κάνουν λόγο οι διοργανωτές) που είχαν έρθει από διάφορες πόλεις της Ευρώπης, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με συνθήματα όπως «Σταματήστε τον Ερντογάν», «Ερντογάν φασίστα» και «Ερντογάν δολοφόνε».

Οι τούρκοι ομιλητές της πολυπληθούς αλεβιτικής κοινότητας που πήραν το λόγο ζήτησαν δημοκρατία και πλουραλισμό στην πατρίδα τους. Προηγουμένως ο δήμαρχος της Κολωνίας Γιούργκεν Ρότερς είχε ζητήσει αυτοσυγκράτηση από τους οπαδούς και αντιπάλους του Ερντογάν, ενώ είχε χαρακτηρίσει «πρόκληση» την εμφάνιση του τούρκου πρωθυπουργού στην πόλη του.

ΠΗΓΗ: DW

Διαβάστε ακόμη:

Τουρκία: Το καθεστώς δολοφονεί ο Ερντογάν προκαλεί

Το Spiegel ανακάλεσε τον ανταποκριτή του στην Τουρκία λόγω απειλών!