Ερντογάν υποβαθμίζει τον ΟΗΕ ,αποθεώνει τους G 20

Mε τον ΟΗΕ τα έβαλε ο  Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Κωνσταντινούπολης, με τελικό υστερόβουλο στόχο να υποβαθμίσει τα Ηνωμένα Έθνη που δεν έχει σπουδαίο ρόλο και να ανεβάσει τους οικονομικά δυνατούς G-20 στους οποίους συμμετέχει η Τουρκία. Και όλα αυτά παράλληλα με τον στόχο της να βάλει άλλους μπροστά σε μια επέμβαση στην Συρία.
 Ο Ερντογάν αναφέρθηκε με έμφαση κατά του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να πει: «Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν αφήσει τον κόσμο στο έλεος των 5 μονίμων μελών. Είναι απαραίτητο να γίνει μεταρρύθμιση στον ΟΗΕ», είπε ασκώντας κριτική στην υπάρχουσα δομή των Ηνωμένων Εθνών.
 Ο Τούρκος πρωθυπουργός επέστησε την προσοχή στην κρίση στη Συρία αναφέροντας ακόμα:«Ο ΟΗΕ, παρά όλες τις προσπάθειές μας, δεν επενέβη στη Συρία. Ο ΟΗΕ είναι σήμερα σε αδυναμία στη Συρία όπως ήταν και στη Βοσνία. Οι εξελιγμένες χώρες, οι χώρες που θεωρούνται μηχανισμοί λήψης αποφάσεων, να γνωρίζουν ότι η δύση δεν είναι πλέον το μοναδικό κέντρο του κόσμου».Και έφτασε στο καιροσκοπικό στόχο του αναφερόμενος με έμφαση στη δομή της ομάδας G-20 που αντικατοπτρίζει ορθότερα,όπως είπε,  την υφιστάμενη ισορροπία δυνάμεων.
Να θυμίσουμε ότι η Τουρκία που το 2001 αναγκάστηκε να δανειοδοτηθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με το ποσό των 17,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να αμβλυνθεί η μεγάλη οικονομική κρίση που αντιμετώπιζε, σήμερα βρίσκεται στη 16η θέση μεταξύ των 20 μεγαλύτερων οικονομιών σε παγκόσμιο επίπεδο (G20).Bεβαίως όλα αυτά έχουν μια …ρευστότητα: Η οικονομία της Τουρκίας αρκετοί λένε ότι έχει χάσει την αναπτυξιακή τάση που είχε και έχει αρχίσει να τρίζει. Για αυτό …»τσιρίζει» ο Ερντογάν…