Ερντογάν : «Να κοιτάζει τη δουλειά της η Ευρώπη»

Προκλητικός, για μια ακόμα φορά, εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας όλους όσοι άσκησαν κρητική στην τουρκική κυβέρνηση για την κίνησή να προχωρήσει σε μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Ερντογάν είπε στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) «να κοιτάζει τη δουλειά της και να ασχολείται με τα δικά της προβλήματα».

«Φωνάζουν για την ελευθερία του Τύπου, όμως οι συλλήψεις που έγιναν δεν έχουν καμία σχέση με την ελευθερία του Τύπου. Εξάλλου δεν μας ενδιαφέρει τι θα πει η ΕΕ. Είτε μας δεχτεί ως μέλος, είτε όχι εμάς δεν μας απασχολεί. Παρακαλώ κρατήστε τα σχόλιά σας για τον εαυτό σας», είπε ο νεοθωμανός σουλτάνος.
Περισσότεροι από 20 δημοσιογράφοι, γνωστοί στην Τουρκία, δημοσιογράφοι, συνελήφθησαν την Κυριακή σε μια αστυνομική επιχείρηση που πολλοί χαρακτήρισαν ως πραξικοπηματική.

Σε κοινή τους δήλωση, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο αρμόδιος για την επέκταση της ένωσης επίτροπος Γιοχάνες Χαν, χαρακτήρισαν τις συλλήψεις των δημοσιογράφων ως «απαράδεκτη επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου». Τις συλλήψεις των δημοσιογράφων καταδίκασαν και οι ΗΠΑ, με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ωστόσο ο Ερντογάν, απτόητος, συνέχισε στο ίδιο προκλητικό, πάντα, ύφος. «Η ΕΕ δεν πρέπει να νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει σε πράξεις και ενέργειες της τουρκικής αστυνομίας και των δικαστικών αρχών, εναντίον οντοτήτων που υπονομεύουν την εθνική μας ασφάλεια. Να κοιτάζει τη δουλειά της», κατέληξε ο Ερντογάν, σε οργίλο ύφος.

Πηγή : Today’s Zaman

Μετάφραση – επιμέλεια : On Alert