Eρντογάν: «Λυπάμαι για τα δακρυγόνα αλλά δεν υποχωρώ»

 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Μήνυμα πως δεν υποχωρεί δίνει ο Ερντογάν λίγα λεπτά πριν την επιστροφή του στην Τουρκία από την Τυνησία και ανέφερε πως θα χτιστεί το εμπορικό κέντρο στο πάρκο όπου ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις,

« Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει εκφράσει τη λύπη μας για τα δακρυγόνα. Όμως κανένα δικαίωμα δεν μπορεί να διεκδικηθεί με παράνομους τρόπους. Εγώ ξέρω πως υπήρχαν πολίτες με οικολογική ευαισθησία. Όμως επίμονα μίλησα για « ακραίους». Μάλιστα ανάμεσα σ’αυτούς είχα δηλώσει πως υπάρχουν μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Μέσα στην υπόθεση αυτή είναι και άτομα μέλη της γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης που είχαν επιτεθεί σε πρεσβεία των ΗΠΑ. Εντοπίστηκαν και στις διαδηλώσεις και στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης» ανέφερε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε την πληροφορία συλλήψεων ξένων υπηκόων και δήλωσε πως «συνελήφθησαν επτά άτομα που έχουν ξένη υπηκοότητα . Εξι απ’αυτούς είναι στον εισαγγελέα. Δεν διέθεταν διπλωματικό διαβατήριο. Οι αρχές εξετάζουν πως και γιατί βρέθηκαν στις διαδηλώσεις. Είναι καθήκον των αρχών να εξετάσουν αυτά τα δεδομένα. Και αυτό κάνουμε.

Ο τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε πως όταν το Κόμμα του αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο της απαγόρευσης του, κανένας οπαδός δεν είχε βγεί στους δρόμους να κάνει αυτά που συνέβησαν τώρα.

«Τον στρατώνα Τόπτσου, θα τον χτίσουμε πιστά στην παλιά του μορφή .Ουσιαστικά θα επαναφέρουμε ένα μνημείο το οποίο ήταν εκεί. Θα κατεδαφίσουμε το «Κέντρο πολιτισμού Ατατούρκ» για να χτίσουμε εκεί μια νέα Λυρική Σκηνή ανέφερε ο Ερντογάν δείχνοντας πως δεν θα υποχωρήσει.