Ερντογάν: «Μας ζηλεύουν γι΄ αυτό μας χτυπάνε»

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Μόνο …σκόρδα  δεν ζήτησε ο Ερντογάν να έχουν πάνω τους τα στελέχη του κόμματός του  και οι πολίτες καθώς όπως είπε σε επίσημη ομιλία οι διαδηλώσεις ήταν μια συνωμοσία των δυνάμεων που απέτυχαν να νικήσουν το ΑΚΡ στις εκλογές, ενώ σχετικά με την επικριτική στάση της ΕΕ, δήλωσε ότι οι ξένοι δρώντες …ζηλεύουν την αυξανόμενη δύναμη της Τουρκίας.
Η   αναφορά αυτή έγινε στην συνάντηση της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΡ, στην οποία συνάντηση φέρεται να συζητήθηκαν ένα προς ένα τα ονόματα όλων των εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων που υποστηρίζει ο Ερντογαν και οι συνεργάτες το ότι διαδραμάτισαν ρόλο στις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί. 

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι αναφορές της μυστικής υπηρεσίας σχετικά με τον ρόλο που έπαιξαν τα διεθνή ΜΜΕ, οι χώρες που υποστήριξαν τις διαδηλώσεις, το λόμπυ των επιτοκίων, οι ομάδες κεφαλαίου και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

<<Το (τουρκικό) ΕΡΣ να αναλάβει δράση>>!

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε αναφορά 32 σελίδων, σχετικά με την αντιμετώπιση της εσωτερικής κρίσης την οποία ετοίμασε το  Institute for Strategic Thought, ένα Think Tank στο οποίο προεδρεύει ο αξιωματούχος του ΑΚΡ, κ. Yasin Aktay. 

Σύμφωνα με την αναφορά, η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη με τα βήματα προς την κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής και θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες να ξαναγράψει το Σύνταγμα. Αναφέρει επίσης ότι ο ανταγωνισμός και η έλλειψη συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ αστυνομίας και ΜΙΤ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς καθυστέρηση. 

Επίσης ο αγώνας ενάντια στους μηχανισμούς που υποστηρίζουν πραξικοπήματα θα πρέπει να συνεχιστεί ενώ το Ανώτατο Ίδρυμα Τουρκικής Ραδιοτηλεόρασης (RTUK) θα έπρεπε να είχε αναλάβει δράση εναντίων των καναλιών που επέδειξαν έλλειψη ευθύνης με το να μεταδίδουν ζωντανά τις διαδηλώσεις. 

<<ΗΠΑ, Ισραήλ, κεφαλαιο πίσω από τις διαδηλώσεις>>

Εξάλλου ο αρθρογράφος της Zaman, κ. Huseyin Gulerce, συνεχίζοντας από την πλευρά του το κυνήγι μαγισών, αναφέρει ότι οι ΗΠΑ, τα παγκόσμια κεφάλαια και το Ισραήλ είναι εναντίον του Τουρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν και όχι του κόμματος ΑΚΡ καθώς γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν βιώσιμες εναλλακτικές εκτός του ΑΚΡ στην Τουρκία. 

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, όλοι αυτοί προσπαθούν να εμποδίσουν τις προεδρικές φιλοδοξίες του κ. Ερντογάν γιατί δεν επιθυμούν για πρόεδρο της Τουρκίας κάποιον που θα προκαλεί το Ισραήλ, θα αναστατώνει το ισραηλινό λόμπυ στις ΗΠΑ και θα αμφισβητεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο κ. Gulerce θεωρεί ότι οι διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί δεν αποτελούν σύμπτωση.