«Ερντογάν μαζέψου» – Ποιοι του το είπαν και ποιοι τον παρουσιάζουν ως Σουλεϊμάν!!!

Επιμέλεια :Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Σαφή προειδοποίηση προς τον Τούρκο πρωθυπουργό, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να μη διχάσει την κοινωνία κατά τις ομιλίες του σε τουρκικό ακροατήριο στη Βιέννη, όπως έκανε στη Γερμανία, απηύθυνε ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, προκαλώντας την αντίδραση της Αγκυρας, αλλά και …χτύπημα χάκερ που εμφάνισαν σε επίσημη ιστοσελίδα τον Τούρκο Πρωθυπουργό ως  τον Σουλτάνο Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή!

Ολα έγιναν ενόψει της επίσκεψης του  Τούρκου πρωθυπουργού στη Βιέννη από σήμερα 19 έως και αύριο 20 Ιουνίου.Ο κ. Ερντογάν βρίσκεται ανεπίσημα στη Βιέννη έπειτα από πρόσκληση της προσκείμενης στο κόμμα του οργάνωσης «Ένωση Ευρωπαίων-Τούρκων Δημοκρατών» για να μιλήσει σε εκδήλωση για τον εορτασμό της 10ης επετείου από την ίδρυσή της, αλλά κυρίως ενόψει των Προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, καθώς  εκεί ζουν 250.000 Τούρκοι.Δεν προβλέπονται επαφές με επισήμους.

«Προειδοποιώ κατηγορηματικά τον Πρωθυπουργό Ερντογάν ότι δεν επιτρέπεται να προκαλέσει διχασμό στην αυστριακή κοινωνία, διότι η ενσωμάτωση είναι ένα λεπτό και μερικές φορές δύσκολο ζήτημα και μια λάθος ομιλία μπορεί να μας ρίξει πίσω και να δηλητηριάσει το κλίμα» τόνισε ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών κ. Σεμπάστιαν Κουρτς σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Osterreich.
Ο αυστριακός υπουργός επισήμανε τη «μεγάλη ευθύνη» που έχει ως πρωθυπουργός ο κ. Ερντογάν, παρατηρώντας πως εάν αυτός εκφωνήσει μια θετική ομιλία και αναφερθεί σε σωστά ζητήματα – «εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας και αφοσίωση απέναντι στην Αυστρία» – τότε αυτό θα βοηθήσει και κάτι τέτοιο προσδοκά ο ίδιος από τον Τούρκο πρωθυπουργό.

«Αν όμως πράξει το αντίθετο, όπως συνέβη στη Γερμανία, τότε θα βλάψει όχι μόνον το δικό μας πληθυσμό αλλά, προπάντων, τους Τούρκους μετανάστες» προειδοποίησε με σαφήνεια ο κ.Σεμπάστιαν Κουρτς, προσθέτοντας πως φυσικά και είναι καλό να είναι κάποιος πολύγλωσσος, μόνον που ο κ. Ερντογάν δεν θα πρέπει να προτάξει αυτά που χωρίζουν και με τον τρόπο αυτό να επιδεινώσει το κλίμα.Σύμφωνα με τον αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, οι αυστριακοί τουρκικής καταγωγής δεν είναι ξένο σώμα, αλλά είναι Αυστριακοί και αυτό είναι το δικό του μήνυμα προς τον κ. Ερντογάν. Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Βερολίνο, ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε εκφραστεί κατά της ενσωμάτωσης των τουρκικής καταγωγής Γερμανών. 

Κουρτς :<<Υπήρξαν ανησυχίες αυστριακών>>

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα. Zaman, o Υπ.Εξωτερικών  της Αυστρίας (γεννημένος το 1986, είναι ο νεότερος σε ηλικία υπουργός Εξωτερικών της Ευρώπης) απηύθυνε και νέες προειδοποιήσεις προς τον κ Ερντογάν.
 
Απορρίπτοντας την κριτική ότι το μήνυμά του προς τον Τούρκο Πρωθυπουργό  δεν ήταν διπλωματικό, ο Αυστριακός Υπ.Εξωτερικών δήλωσε  ότι υπήρξαν ανησυχίες από πολλούς και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν θεωρώ ότι ο λόγος μου ήταν προσβλητικός. Πιστεύω ότι ως οικοδεσπότες, έχουμε το δικαίωμα να αναφέρουμε ό,τι μας χαροποιεί ή μας προβληματίζει(..) Είναι καθήκον μου να αναφέρω στον Τούρκο Υπ.Εξωτερικών και στον Τούρκο Πρωθυπουργό τί αναμένουμε και τί θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα».

Οι χάκερς έδρασαν με καυστικό χιούμορ!

Υπήρξε όμως  και μια παράλληλη εξέλιξη: Η ομάδα χάκερ Cyber-Warrior Akıncılar «εισέβαλε» στην ιστοσελίδα του αυστριακού υπουργού  αναρτώντας φωτογραφίες του κ. Ερντογάν εκ δεξιών και του Σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς εξ ευωνύμων, γράφοντας μάλιστα σε τρεις γλώσσες το παρακάτω καυστικό μήνυμα που »καρφώνει» τον Ερντογάν για την μεγαλομανία και την έπαρσή του:

«Υπουργέ Εξωτερικών της Αυστρίας! Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Δεν μπορείς να αποφασίζεις πώς θα μιλάς στον πρωθυπουργό Μας! Ο Ερντογάν, ο πρωθυπουργός, είναι εγγονός προγόνων μας που έφτασαν στη Βιέννη, στην οποία τώρα περπατάς… Είμαστε οι Akıncılar (εισβολείς), Είμαστε Οθωμανοί, Είμαστε η Τουρκία!>>.

Διαβάστε ακόμη:


Έκθεση κόλαφος για την Τουρκία από τη Διεθνή Αμνηστία


Ερντογάν: «Γεμίστε το Μπλέ Τζαμί και μετά βλέπουμε για την Αγία Σοφία»