Ο Ερντογάν «ντοπάρει» τα στελέχη του κόμματός του

Σε ντοπάρισμα των στελεχών του με οικονομικά στοιχεία προχώρησε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν ενόψει των δημοτικών εκλογών. Έτσι συνόδευσε την  ανακοίνωση υποψηφίων δημάρχων  στην Κ.Ο. του κόμματός του με τα επιτεύγματα στις εξαγωγές της Τουρκίας.

 Όπως αναφέρεται στις ιστοσελίδες των τηλεοπτικών δικτύων, ο κ. Ερντογάν, κατά τη σημερινή του ομιλία στην ΚΟ του κόμματός του,  είπε ότι οι εξαγωγές κατά το μήνα Νοέμβριο αυξήθηκαν κατά 8,8%, σε σύγκριση με το Νοέμβριο πέρυσι και έφθασαν τα 13.798.000. Επεσήμανε επίσης πως ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας. Ακόμα υποστήριξε πως σε περίπτωση που δε συμβεί κάτι το έκτακτο κατά το Δεκέμβριο, η Τουρκία θα είναι μία από τις πολύ λίγες χώρες που δε βιώνει υποχώρηση στις εξαγωγές και δε χάνει αξία παρά τη παγκόσμια κρίση.
 
Ο κ. Ερντογάν υπενθύμισε επίσης ότι το 2002 τα αποθέματα συναλλάγματος στην Κεντρική Τράπεζα ήταν 27 δις δολάρια και το Μάρτιο του τρέχοντος έτους είχαν φθάσει τα 135 δις δολάρια. Επίσης είπε ότι αυτήν τη στιγμή το απόθεμα συναλλάγματος στην Κεντρική Τράπεζα ξεπερνάει τα 135 δις δολάρια και έχει φθάσει στο ανώτατο επίπεδο.