Ερντογάν: Οι επιθέσεις στην τουρκική οικονομία η μεγαλύτερη διασφάλιση

Ντόπες ηθικού προς τον τουρκικό λαό έκανε ο Σουλτάνος, με αφορμή την Επέτειο της Εβδομάδας Νίκης του Μαλαγζκίρτ. Στο μήνυμά του έκανε διακριτή αναφορά στην τουρκική οικονομία και τις επιθέσεις που δέχεται όπως είπε. 


«Είμαστε πολύ περήφανοι για την 947η επέτειο της Μαλάζγκριντ Νίκης, η οποία άνοιξε τις πύλες μιας νέας εποχής στην ένδοξη ιστορία της χώρας μας και έδωσε μια νέα πατρίδα στο έθνος, ένα νέο μέλλον.

Ο ηρωικός μας πρόγονος, ο οποίος έκανε την Ανατολία την αιώνια γη της Μάλαζκιγρτ Νίκη το 1071, έθεσε τα θεμέλια ενός πολιτισμού που ήταν το σύμβολο της δικαιοσύνης, του ελέους και της ειρήνης.

Το κράτος μας είναι ο καρπός μιας επικής αντίστασης εναντίον των ισχυρότερων κρατών του κόσμου που συνασπίστηκαν κατά της Δημοκρατίας της Τουρκίας, που βασίζεται στα στέρεα θεμέλια του Μαλαζγκίρτ. 

Παρά τις πολλές επιθέσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό, έχετε παραμείνει σε αυτή τη γη για σχεδόν χίλια χρόνια και ακολουθείται το πνεύμα του Μαλαζγκίρτ.

Αυτή η ψυχή συμβολίζεται από τα λόγια του Σουλτάνου Αλπ Αρσλάν: «Αν είμαστε μάρτυρες, αυτό το λευκό φόρεμα είναι το παλτό μου, αν κερδίσουμε τη νίκη είναι το μέλλον μας», η 15η νύχτα είναι ακόμα όρθια, όπως όλοι γνωρίσαμε.

Σήμερα, οι επιθέσεις μας στην τουρκική οικονομία είναι η μεγαλύτερη διασφάλιση, ότι η εθνικότητά μας είναι πέρα για πέρα αποφασισμένη να αναλάβει την ανεξαρτησία, την πατρίδα και το μέλλον κάθε ατόμου.

Κανείς δεν θα μπορέσει να αποτρέψει τη χώρα μας να επιτύχει το στόχο της το 2023, το όραμά της για το 2053 και το 2071, αρκεί αυτή η ψυχή, η οποία επιτρέπει τη νίκη της νίκης του Μαλαζγκίρτ και εξακολουθεί να προστατεύει την ενότητά μας παρά τις διαφορές μας.

Έχοντας αυτό υπόψη, στην επέτειο της νίκης Μαλάζγκριντ ο Σουλτάνος Σελίμ Αλπ Αρσλάν και οι μάρτυρες μας είναι πέρα για πέρα ευτυχείς. Χαιρετώ όλους τους πολίτες μου με τα πιο εγκάρδια συναισθήματα μου. «

ΠΗΓΗ: CNN TURK