«Πάγο» στον Ερντογάν έβαλε η ΕΕ για τη θανατική ποινή

Πάγο έβαλε η ΕΕ στην Τουρκία για τις  δηλώσεις του Ερντογάν περί πιθανότητας επαναφοράς θανατικής ποινής.

Οι αντιδράσεις και οι προειδοποιήσει ήταν έντονες για τις  δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν για την πιθανότητα επαναφοράς της θανατικής ποινής στην Τουρκία που έχει κάνει  3 φορές τις τελευταίες 10 μέρες σχετικά με ειδεχθή εγκλήματα και επιθέσεις τρομοκρατών.
 
Οι αντιδράσεις της ΕΕ ήταν τόσο έντονες που όπως γράφει η  Hurriyet ο Τούρκος Υπ Εξωτερικών κ Α. Νταβούτογλου σε δηλώσεις του από την Ιταλία έστειλε το μήνυμα ότι η Τουρκία δεν θα επαναφέρει την θανατική ποινή!

Η εφημερίδα Vatan υπογραμμίζει ότι ο Επίτροπος αρμόδιος για την Διεύρυνση της ΕΕ Stefan Fule δήλωσε ότι η κατάργηση της θανατικής ποινή συνιστά θεμελιώδη προϋπόθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την ΕΕ και πρόσθεσε: « Οι χώρες που επιδιώκουν την ένταξη τους στην ΕΕ δεν δύναται να έχουν στους νόμους τους πρόβλεψη για θανατική ποινή» .
Επίσης η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική κ. Catherine Ashton υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατή η είσοδος στην ΕΕ χώρας όπου ισχύει η θανατική ποινή, , ενώ το μέλος της κοινής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας ΕΕ κ. Andrew Duff προειδοποιώντας την Τουρκία ,δήλωσε «Ξεχάστε την ΕΕ την ημέρα που θα επαναφέρετε την θανατική ποινή».