Ο Ερντογάν παρομοιάζει τον Σίσι με Φαραώ

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η Άγκυρα που από την ημέρα της ανατροπής του Μοχάμαντ Μόρσι έχει αντιταχθεί στο στρατιωτικό καθεστώς της Αιγύπτου ανεβάζει τους τόνους με το Κάϊρο σε μια προσπάθεια να προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με δηλώσεις του στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης λίγο πριν την αναχώρηση του για το Τουρκμενιστάν επιτέθηκε στον στρατηγό Σίσι και δήλωσε « πρέπει να θυμίσω κάτι στους πραξικοπηματίες της Αιγύπτου. Στην ιστορία κανένας σφαγέας δεν έχει μείνει με τα εγκλήματα του. Οι πραξικοπηματίες πρέπει να καταλάβουν πως ο κόσμος αυτός δεν απέμεινε ακόμη και στους Φαραώ. Αργά η γρήγορα θα εμφανιστεί ένας Μωϋσής και θα ζητήσει το λογαριασμό αυτών του έκαναν».
Ο τούρκος πρωθυπουργός για άλλη μια φορά κατηγόρησε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και ισχυρίστηκε πως ενώ στις διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί στην Τουρκία έδειχναν συνέχεια τις εξελίξεις ενώ ισχυρίστηκε πως τώρα αδιαφορούν για την Αίγυπτο.
«Πόσοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν στην Αίγυπτο και την Παλαιστίνη για να ευαισθητοποιηθούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης». Ο Ερντογάν τόνισε πως είναι άξια η προσπάθεια όσων αντιστέκονται στο στρατιωτικό καθεστώς και τόνισε πως θέλει να ξέρουν πως δεν είναι μόνοι.