Eρντογάν: «Τα προβλήματα στο AKP θα τα λύσουμε μεταξύ μας»

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Συνεχίζεται η εσωτερική διαμάχη στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μουλέντ Αρίντς.
Στη σημερινή συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚP δεν συμμετείχε στο Αρίντς και όλοι θεώρουν πως η κόντρα ανάμεσα στους δυο άνδρες συνεχίζεται.
Ο Ερντογάν στη σημερινή του ομιλία έστειλε μήνυμα έστειλε μήνυμα στον Αρίντς και δήλωσε πως « πολλοί εύχονται να υπάρχει διχόνοια στο AKP. Eμείς όμως είμαστε φίλοι στην ίδια πορεία. Εμείς τις διαφωνίες μας τις συζητάμε μεταξύ μας και βρίσκουμε λύση. Έτσι θα κάνουμε τώρα και δεν θα δώσουμε καμία ευκαιρία σε αυτούς που προσδοκούν προβλήματα στο κόμμα μας»
Για πρώτη φορά από την ημέρα της διακυβέρνησης της Τουρκίας από το AKP ο Ερντογάν είχε δεχθει πρωτοφανή δημόσια διαφωνία από το σημαντικότερο στέλεχος του  (AKP) και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς. Αφορμή για την επίθεση και τη διαφωνία ήταν οι δηλώσεις Ερντογάν σχετικά με τη συγκατοίκηση φοιτητών και φοιτητριών όπου είχε τονίσει πως θέλει να ληφθούν μέτρα για να μην νοικιάζουν από κοινού σπίτια!

Οι δηλώσεις Ερντογάν είχαν δημοσιευθεί στην εφημερίδα Zaman και ήταν πληροφορίες από την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Κόμματος.
Ο Μπουλέντ Αρίντς ως κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε διαψεύσει τα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με το περιεχόμενο τη σχετικής ομιλίας του πρωθυπουργού. Είχε αντιληφθεί πως μέρος της τουρκικής κοινής γνώμης θα αντιδρούσε έντονα στις απόψεις του τούρκου πρωθυπουργού.
Όμως ο Ερντογάν την επόμενη μέρα, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες επανέλαβε τις απόψεις του και ουσιαστικά εξέθεσε τον αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο Μπουλέντ Αρίντς δεν σιώπησε όπως έχει κάνει στο παρελθόν αλλα με συνέντευξη του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Turk ανέφερε πως ο Ερντογάν εξέθεσε τον ίδιο και την κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Eρντογάν: «Δεν μπορούν να συγκατοικούν φοιτητές με φοιτήτριες «

«Eμφύλιος» στην κυβέρνηση Ερντογάν για τις φοιτητικές εστίες