«O Eρντογάν θα εκλεγεί πρόεδρος με 60%»

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Την πρόβλεψη πως σε περίπτωση που ο Ερντογάν θέσει υποψηφιότητα για να γίνει πρόεδρος αφού η ψηφοφορία γίνει με εκλογές , τότε θα εκλεγεί με μεγάλη διαφορά ψήφων έκανε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας δημοσκοπήσεων ANAR Iμπαρχίμ Ουσλού. Η συγκεριμένη εταιρεία διενεργεί έρευνες εδώ και πολλά χρόνια για το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας ΑΚP.
“Σε περίπτωση που θα έχουμε μια ομαλή πολιτική περίοδο πιστεύω πως ο Ερντογάν μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος με ποσοστό 60%. Σε ομαλή περίοδο δεν υπάρχει κανένα ρίσκο. Αυτό διαπιστώνουμε αποτις έρευνες μας» αναφέρει ο Ουσλού.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Τουρκία ο πρόεδρος εκλέγεται από το Κουνοβούλιο. Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει αυτόν τον κανονισμό και θέλει τον πρόεδρο να εκλέγεται με εκλογές και να ψηφίζει ο λαός. Οι επόμενες προεδρικές εκλογές είναι τον Αύγουστο του 2014.
Ο Ουσλού υποστηρίζει πως τα γεγονότα του Γκεζί δεν αποδυνάμωσαν την κυβέρνηση Ερντογάν αλλα αντιθέτως την ενίσχυσαν. « Μετά από κάθε επίθεση το AKP ενισχύεται. Έτσι είχε συμβεί το 2007 όπου δέχονταν επίθεση από τον στρατό. Τότε θα ελάμβανε 41% λόγω της επίθεσης έφτασε το 47%.Στην Τουρκία η συντηρητική κοινωνία εδώ και αιώνες αμύνεται σκληρά σε περίπτωση που δεχθεί μια ιδεολογική επίθεση» αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρώτο δρομολόγιο του Marmaray με τον Ερντογάν

Πως έκανε τους στρατηγούς «τρομοκράτες» ο ΕρντογάνΠως έκανε τους στρατηγούς «τρομοκράτες» ο Ερντογάν