12.500 εργάτες για τον πυρηνικό σταθμό Άκκουγιου

Οι Τούρκοι ξεκινούν τις προσλήψεις για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού.

12.500 εργάτες για τον πυρηνικό σταθμό Άκκουγιου

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία σχετικά με τους εργαζόμενους που θα απασχοληθούν για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Άκκουγιου της Τουρκίας.
Το συγκεκριμένο έργο με κόστος 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων θεωρείται το μεγαλύτερο έργο υποδομής της γειτονικής χώρας.
Σύμφωνα με τα σχέδια των κατασκευαστών στην κορύφωση της κατασκευής του έργου θα απασχολούνται 12.500 εργαζόμενοι. 8800 απ’ αυτούς θα είναι Τούρκοι εργάτες. Όταν ολοκληρωθεί το έργο του πυρηνικού σταθμού σ’ αυτό θα απασχολούνται 4000 εργαζόμενοι. Συνολικά θεωρείται πως ο πυρηνικός σταθμός Άκκουγιου θα έχει προσθέσει 15.000 μόνιμες νέες θέσεις εργασίας στην τουρκική οικονομία.
Οι εργάτες στο έργο κατασκευής θα λαμβάνουν μισθό 1500 δολαρίων κατά μέσο όρο ένας μισθός σχεδόν τετραπλάσιο από τον βασικό μισθό στην Τουρκία.
Ο πυρηνικός σταθμός Άκκουγιου κατασκευάζεται από τους Ρώσους και αναμένεται να είναι έτοιμος προς λειτουργία το 2018 ή το αργότερο το 2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό είναι το πυρηνικό εργοστάσιο της ‘Ακκουγιου της Τουρκίας.

Που σχεδιάζει να φτιάξει πυρηνικά εργοστάσια η Τουρκία.



 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για Κυπριακό: Καμία διαδικασία επίλυσης δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την αποδοχή των τουρκικών θέσεων

«Παρακολουθούμε προσεκτικά κάθε κίνηση των κύκλων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις εντάσεις στην περιοχή μας» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος