«Η Εργκενεγκόν σκότωσε τον Οζάλ»! Σοβαρή καταγγελία στη Τουρκία

Σε φοβερές αποκαλύψεις για δολοφονική δράση της οργάνωσης »Εργκενεκόν» που λειτουργούσε μέσα στο »βαθύ τουρκικό κράτος» προχώρησε ο  φυλακισμένος πρώην ηγέτης του ΡΚΚ Σεμντίν Σακικ που είναι μυστικός μάρτυρας στην δίκη της υπόθεσης αυτής.Ανάμεσα στα θύματά της , είπε, είναι και ο Οζάλ!

Η εφημερίδα Hurriyet αναφέρει ότι στην κατάθεση του στην δίκη ο κ. Σακίκ κατηγόρησε το τουρκικό κράτος και τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για δολοφονίες που διέπραξαν.Η εφημερίδα Zaman αναφέρει συγκεκριμένα ότι στην χθεσινή του κατάθεση ο κ. Σακίκ τόνισε ότι ο πρώην Πρόεδρος Τουργκούτ Οζάλ , ο Στρατηγός  Μπαχτιγιάρ Αϊντίν και 33 στρατιώτες,  οι στρατιωτικοί Τζέμ Ερσεβέρ και Εσρέφ Μπιτλίς και Κούρδος ακτιβιστής Μουσά Αντέρ, δολοφονήθηκαν από την μυστική ομάδα «Εργκενεκόν» που δρούσε εντός του βαθέως κράτους.

 Με δήλωσή του στην  Hurriyet  ο τούρκος πρώην Α/ΓΕΕΘΑ κ. Ιλκερ Μπασμπούγ (που βρίσκεται προφυλακισμένος για την υπόθεση), τονίζει ότι στην δίκη Εργκενεκόν κατηγορούνται οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις επειδή μάχονταν το ΡΚΚ και χαρακτήρισε την δίκη Εργκενεκόν ως αντιπαράθεση μεταξύ των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και του ΡΚΚ. Δηλαδή προσπαθεί να αποποινικοποιήσει την υπόθεση και να την εμφανίσει ως μέρος της διαμάχης με το ΡΚΚ ώστε να ενεργοποιήσει το λεγόμενο ΄΄πατριωτικό» συναίσθημα των Τούρκων έναντι των Κούρδων.
 
Πάντως αυτό εξισορροπείται από το ότι  ο πρώην ΓΓ του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας Στρατηγός Τουνζέρ Κιλιτς απαντώντας  σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την κατάθεση του κ. Σακίκ και είπε ότι ο κ. Σακίκ είναι ειλικρινές άτομο και ότι λέει αυτά που πιστεύει ότι είναι σωστά
 
Να σημειωθεί ότι μόλις χθες αποκαλύφθηκε από τον τύπο πως ο πρώην ηγέτης του ΡΚΚ κ.Σεμντίν Σακίκ που ήταν ένας από τους μυστικούς μάρτυρες στην δίκη Εργκενεκόν.

 Τέλος ο κ.  Σακίκ δήλωσε επίσης ότι ο ίδιος εγκατέλειψε το ΡΚΚ όταν συνειδητοποίησε ότι  η  ένοπλη αντιπαράθεση δεν οδηγεί πουθενά . 
Η κατάθεση του κ. Σακίκ συνεχίζεται σήμερα .