«H Εργκενεκόν θα δολοφονήσει τον Ερντογάν»

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Για την ύπαρξη ομάδας της παρακρατικής οργάνωσης Εργκενεκόν που σχεδιάζει τη δολοφονία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει αναφορά η τουρκική εφημερίδα Türkiye.
H εφημερίδα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της αναφέρει πως μέλος της οργάνωσης ΄χει στείλει επιστολή σε εισαγγελέα που καταγγέλλει πως « κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν στην Αντιόχεια μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην περιοχή, μια ομάδα 15 ατόμων ήταν έτοιμη να τον δολοφονήσει. Το σχέδιο δεν εκτελέστηκε όμως η ομάδα των 15 ατόμων είναι σε ετοιμότητα για να δολοφονήσει τον τούρκο πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με την καταγγελία η εντολή της δολοφονίας του τούρκου πρωθυπουργού έχει δοθεί από ηγετικό στέλεχος της Εργκενεκόν πιυ μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί και για την πραγματοποίηση του σχεδίου όλοι περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες.
Η τουρκική εφημερίδα δεν αναφέρει αν η καταγγελία θεωρείται αξιόπιστη από τις τουρκικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν στην Αντιόχεια δεν εκτελέστηκε λόγω αμφιβολίας της επιτυχίας του καθώς οι τουρκικές αστυνομικές αρχές στην περιοχή είχαν λάβει σημαντικά μέτρα ασφάλειας που εμπόδιζαν οποιαδήποτε κίνηση.