Ερντογάν: «Απαντά» στον Κιλιτσντάρογλου προτείνοντας δύο αντιπροέδρους

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχεδιάζει ήδη το επιτελείο του, βάζοντας δύο από τους πιο στενούς του συνεργάτες στην θέση της αντιπροεδρίας για τις εκλογές του Μαϊου.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης, γνωστό ως «Τραπέζι των 6», με εκπρόσωπό του τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου του CHP, μετά από σειρά διαβουλέυσεων πρότεινε δύο αντιπροέδρους σε περίπτωση που κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές. Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και τον δήμαρχο της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς, οι οποίοι είναι αρκετά δημοφιλής ανάμεσα στους Τούρκους πολίτες.

Ο Ερντογάν, σε μια προσπάθειά του να «απαντήσει» στην πρόταση της αντιπολίτευσης, σχεδιάζει να προτείνει τη δική του «διπλή» αντιπροεδρία, δείχνοντας παράλληλα ότι δεν μπορεί να χειριστεί τη διακυβέρνηση μόνος του και χρειάζεται δύο ισχυρούς συνεργάτες να αναλάβουν να βοηθήσουν το έργο του.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, οι δύο αντιπρόεδροι που θα προτείνει ο Ερντογάν είναι ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν και ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν.

Οι δύο πιο στενοί συνεργάτες του Ερντογάν μπορεί να μην είναι όσο δημοφιλής όσο οι δήμαρχοι Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας, αλλά ο Τούρκος πρόεδρος ελπίζει να κερδίσουν την αξιοπιστία των ψηφοφόρων.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να κάνει σήμερα το μεσημέρι τις επίσημες δηλώσεις για τις εκλογές στην Τουρκία, κηρύσσοντας και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος, οι εκλογές στη γείτονα χώρα θα γίνουν στις 14 Μαϊου 2023.