Ερντογάν: «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να εξουδετερώσουμε και τον τελευταίο Κούρδο τρομοκράτη»

Η Τουρκία έχει δεσμευτεί να καταστρέψει την τρομοκρατική οργάνωση YPG μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Η τρομοκρατική οργάνωση, η οποία έχει υποστεί μεγάλες απώλειες στις επιχειρήσεις της Τουρκίας κατά μήκος των νότιων συνόρων της, έδειξε το βρώμικο πρόσωπό της χύνοντας αίμα αθώων με τις επιθέσεις της στα σύνορά μας», είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στις διασυνοριακές συγκρούσεις που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα με τους Κούρδους μαχητές της Συρίας.

«Δεν χρειάζεται να λάβουμε άδεια από κανέναν για να κάνουμε βήματα που αφορούν την ασφάλεια της πατρίδας μας και του λαού μας και δεν θα λογοδοτήσουμε σε κανέναν», πρόσθεσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στις ΗΠΑ και τη Ρωσία που καλούν την Άγκυρα να μην προχωρήσει σε επιχείρηση στη Συρία και να μην οξύνει τις εντάσεις στην περιοχή.

Τόνισε ότι κανείς δεν θα μπορέσει να αναγκάσει την Τουρκία σε οποιαδήποτε θέση ενάντια στα δικά της συμφέροντα σε πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο μέσω «κενών απειλών».

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να ενοχλείται από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας που στοχεύουν στην επέκταση του κύκλου της ασφάλειας και της ειρήνης.

«Δεν χρειάζεται να ανεχόμαστε την υποκρισία εκείνων που υποστηρίζουν τις εγγεγραμμένες τρομοκρατικές ομάδες με παιχνίδια αλλαγής ονομάτων», είπε ο Ερντογάν.

Πηγή: Anadolu