OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: Έτσι θα χρησιμοποιήσουμε τον κορονοϊό υπέρ της οικονομίας!

18/03/2020 - 15:55
τουρκία
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις επιπτώσεις που θα έχει η πανδημία του κορονοϊού στην τουρκική οικονομία αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη σύσκεψη με αξιωματούχους και ηγετικά στελέχη, την οποία συγκάλεσε, προκειμένου να ληφθούν μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού στη χώρα του. Παράλληλα, βέβαια, βρήκε και πώς θα… εκμεταλλευτεί την πανδημία υπέρ της τουρκικής οικονομίας!

Η σύσκεψη διεξήχθη μία ημέρα μετά τον πρώτο θάνατο από κορονοϊό στην Τουρκία.

“Θα υπάρξουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις δεδομένου ότι ο κορονοϊός έχει οδηγήσει πρακτικά την καθημερινή κοινωνική δραστηριότητα σε παύση”, είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν. Και πρόσθεσε:  “Έχουμε μπροστά μας την υποχρέωση να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού και να κρατήσουμε ζωντανή την παραγωγή, το εμπόριο και την απασχόληση στην οικονομία”.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε τον ιδιωτικό τομέα να βοηθήσει την κυβέρνηση να διατηρήσει τον ρυθμό ανάκαμψης της οικονομίας από τη νομισματική κρίση του 2018, ενώ σημείωσε ότι θα ανακοινώσει μέτρα αργότερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Ο Ερντογάν ανέφερε, πάντως, ότι η Τουρκία θα μπορούσε να καταστεί εναλλακτικός προορισμός για μεταποιητική δραστηριότητα έναντι της Κίνας, απ’ όπου ξεκίνησε η εξάπλωση του ιού.

“Οι εξελίξεις σχετικά με τη διάδοση του ιού, αλλά και η πτώση της τιμής του πετρελαίου, δίνουν συγκριτικά πλεονεκτήματα στην Τουρκία”, κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Το… φρένο στις εξαγωγές

Πριν από τη σύσκεψη υπό τον Ερντογάν, η Τουρκία επέβαλε περιορισμούς στις εξαγωγές κολόνιας και χημικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αντισηπτικών, δεδομένου ότι η εσωτερική ζήτηση έχει εκτοξευτεί. Οι εξαγωγές τέτοιου τύπου προϊόντων θα υπόκεινται σε κυβερνητική έγκριση, σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η τουρκική κεντρική τράπεζα ενίσχυσε χθες τη ρευστότητα στις αγορές καθώς η χώρα ετοιμάζεται για πιθανό πλήγμα στην οικονομία της. Η κυβέρνηση έχει κλείσει χώρους μαζικής συνάθροισης ανθρώπων, όπως τα καφέ και τα κλαμπ, προσπαθώντας να μειώσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην Τουρκία αυξήθηκε σε 98, με τον υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κότζα να αναφέρει 51 νέα περιστατικά αργά το βράδυ της Τρίτης. Ένας 89χρονος ασθενής έχασε τη ζωή του αφού κόλλησε τον ιό από πρόσωπο που σχετιζόταν με την Κίνα, πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας.

Πηγή: Hurriyet

Tags: ΕΡΝΤΟΓΑΝΚΟΡΟΝΟΙΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ιμάμογλου
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

11/05/2026 - 20:29
KAAN
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

KAAN: «Έκλεισε» η προμήθεια των πρώτων 20 μαχητικών αεροσκαφών για την τουρκική πολεμική αεροπορία

11/05/2026 - 11:55
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τραυματίας από πυροβολισμό ο αδελφός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

06/05/2026 - 13:10

Διαβάστε Επίσης

Ρωσικό σφυροκόπημα στην Ουκρανία με 800 drones και πυραύλους: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Reuters: Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ επιτέθηκαν σε φιλοϊρανικές δυνάμεις στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράν

Summer Campus Στρατιωτικών Σχολών – Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα της ΣΣΕ και της ΣΜΥ [vid]

Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί ζητά την άμεση απελευθέρωση των τεσσάρων Ιρανών που συνελήφθησαν στο Κουβέιτ

«Βόμβα» από Νετανιάχου: Επισκέφθηκε μυστικά τα Εμιράτα κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ιράν

Ουκρανία: Υπέγραψε συμφωνία για drones με τη Λιθουανία – Θα στείλει εμπειρογνώμονες στην Λετονία

Πούτιν: «Η Ρωσία θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζει τις πυρηνικές της δυνάμεις» – Νέος νόμος για την απελευθέρωση Ρώσων που κρατούνται στο εξωτερικό

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν θέλει να αποκομίσει «σημαντικά» οικονομικά οφέλη από τον έλεγχο της θαλάσσιας οδού

Top News

Μαρία Καρυστιανού για την τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Καταγγέλλουμε ένα έγκλημα» - «Το κράτος εγκλωβίζει τα παιδιά μας»

Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης για τον ακρωτηριασμό του 22χρονου στο Survivor: «Δεν πιστεύω ότι ήταν τυχαίο γεγονός»

Κεφαλονιά: Τα τελευταία μηνύματα που έστειλε η Μυρτώ στην μητέρα της, λίγο πριν πεθάνει - «Μαμά μου σε ευχαριστώ»

Eurovision 2026: Ο Akylas τραυματίστηκε πριν τον μεγάλο τελικό - Οι αλλαγές στο πρόγραμμά του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert