Ερντογάν: Λάβρος κατά Ισραήλ και Νετανιάχου

Σφοδρή επίθεση, πέραν πάσης διπλωματικής ευγένειας, εξαπέλυσε, για μια ακόμα φορά εναντίον του Ισραήλ και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου,ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, μετά το σοκ που υπέστη ο τελευταίος, αντικρίζοντας τον Ερντογάν, εν μέσω 16 μεσαιωνικών πολεμιστών.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ “κράτος τρομοκράτη” και, σε εξαιρετικά έντονο ύφος, μιμούμενος ακριβώς αυτό του Χίτλερ, κατήγγειλε τον Νετανιάχου γιατί “τόλμησε” να παραβρεθεί στην πορεία προς τιμή των θυμάτων της τρομοκρατίας στο Παρίσι. “Αδυνατώ να καταλάβω πως τόλμησες να πας στο Παρίσι. Πρώτα πρέπει να δώσεις λόγο για τα παιδιά και τις γυναίκες που έσφαξες”, είπε απευθυνόμενος, προσωπικά, στον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

“Όμως αυτός (ο Νετανιάχου) δεν έχει δικαίωμα να είναι εκεί, μετά τη σφαγή σχεδόν 2.500 Παλαιστινίων, κυρίως αμάχων, που σκότωσε το Ισραήλ, στη Γάζα, το περασμένο καλοκαίρι. Πως μπορείς να αντικρίζεις αυτόν που ασκεί κρατική τρομοκρατία”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος όμως, παράλληλα, δεν γνωρίζει τίποτα για τη γενοκτονία των Αρμενίων, για παράδειγμα.

“Η Τουρκία θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά των πράξεων του Ισραήλ που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο”, είπε ο Ερντογάν, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, αποτελεί τον μεγαλύτερο υπέρμαχο του δικαίου, όπως για παράδειγμα στο ζήτημα της Κύπρου.

Πηγή: Hurriyet
Απόδοση-επιμέλεια: On Alert