Ερντογάν: Μόνιμη η φρουρά με τις πανοπλίες! ΦΩΤΟ

Μετά “από λαϊκή απαίτηση” οι 16 Τούρκοι μαχητές των “16 τουρκικών αυτοκρατοριών”, τους οποίους ο Ερντογάν εμφάνισε, για πρώτη φορά, κατά την υποδοχή του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, επανήλθαν και θα παραμείνουν, αποτελώντας μόνιμο φολκλορικό στοιχείο σε κάθε επίσημη εκδήλωση του προέδρου της Τουρκίας!

Και σήμερα, κατά την επίσημη υποδοχή του Αζέρου προέδρου Ιλχάμ Αλίγιεφ, η φρουρά των 16 εκπροσώπων των “τουρκικών αυτοκρατοριών” ήταν εκεί. Οι δύο πρόεδροι περιπάτησαν σε τουρκουάζ χαλί, αντί για κόκκινο, μια ακόμα πρωτοτυπία Ερντογάν, ο οποίος θεωρεί πως το χρώμα αυτό αντιπροσωπεύει περισσότερο την “τουρκική ταυτότητα”

Οι 16 “τουρκικές αυτοκρατορίες”, κατά τους Τούρκους είναι η Πρώτη Ουννική αυτοκρατορία, Δυτική Ουννική αυτοκρατορία, η Ευρωπαϊκή Ουννική αυτοκρατορία, του Αττίλα, φυσικά, η Ουννική αυτοκρατορία των Λευκών Ούννων, η αυτοκρατορία των Γκοκτούρκ, η αυτοκρατορία των Αβάρων, η αυτοκρατορία των Χαζάρων, το κράτος των Ουιγούρων, των Καραχανιδών, των Γαζναβιδών, των Σελτζούκων, των Χαρζεμιδών, της Χρυσής Ορδής, του Ταμερλάνου, του Μπαμπούρ και των Οθωμανών.

Η έκφραση, βέβαια, αυτή του απόλυτου κιτς, δεν έχει απόλυτη σχέση με την ιστορική πραγματικότητα. Οι Ούννοι ήταν συγγενής λαός, εκ Αλταίων καταγόμενοι, αλλά δεν ήσαν Τούρκοι. Το ίδιο ισχύει για τους Αβάρους.

Οι δε Χάζαροι ασπάστηκαν τον Ιουδαϊσμό, για να αποφύγουν να γίνουν μουσουλμάνοι. Οι Ουιγιούροι είναι μογγολικής καταγωγής, ενώ οι Καραχανίδες, οι Γαζναβίδες και οι Χαρζεμίδες δεν ήταν λαοί, αλλά ξεχωριστές δυναστείες που, για μικρό χρονικό διάστημα, έλεγξαν, έκαστη, την κεντρική Ασία, μεταξύ του σημερινού Ουζμπεκιστάν -Αφγανιστάν – Πακιστάν.

Η χρυσή Ορδή ήταν κράτος που ίδρυσαν οι Μογγόλοι απόγονοι του Τζενκινς Χαν. Ο Ταμερλάνος ήταν επίσης Μογγόλος που πολέμησε, μάλιστα, τους Οθωμανούς και αιχμαλώτισε τον σουλτάνο Βαγιαζήτ, στη μάχη της Άγκυρας. Ο δε Μπαμπούρ, ήταν επίσης Μογγόλος πολέμαρχος που κατέκτησε στην Ινδία.
Όλα δε τα παραπάνω κράτη, με εξαίρεση το Σελτζουκικό και το Οθωμανικό, μόνο βάσει της παντουρκικής θεωρίας, θεωρούνται τουρκικά.

Πηγή: Hurriyet
Πηγή φωτογραφιών: Hurriyet
Απόδοση-επιμέλεια: On Alert