Ερντογάν: Ο «καλύτερος πρόεδρος του κόσμου» και άλλες ιστορίες για αγρίους από τη Νέα Υόρκη [vid]

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί τον εαυτό του έναν από τους σημαντικότερους ηγέτες. Όχι μόνον της χώρας του, ούτε μόνον της ευρύτερης περιοχής. Αλλά ολόκληρου του κόσμου.

Αυτές τις μέρες ο Ερντογάν βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να παραστεί στην 77η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Και αποφάσισε να βγει μια βόλτα στους δρόμους της πόλης και στο περίφημο Σέντραλ Παρκ.

Και ξαφνικά δεν πέρασε ένα ρακούν όπως λέει το γνωστό ανέκδοτο, αλλά ο Τούρκος Πρόεδρος έγινε «αντικείμενο λατρείας»!

Συναντήθηκε με μια γυναίκα ραβίνο που δεν λέγεται πόσο χάρηκε που χαιρέτησε τον Ερντογάν!

Έπεσαν πάνω του – προφανώς τυχαία – Τούρκοι που ζουν στη Νέα Υόρκη…

Όμως το αποκορύφωμα ήταν ένας κύριος με σορτσάκι που σε άψογα αγγλικά – που ο Ερντογάν δεν μιλάει – ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο για τη… συμφωνία εξαγωγής των ουκρανικών σιτηρών, μέχρι και για την στάση του στο ΝΑΤΟ που ενισχύει τη Συμμαχία!!!

Μια ερμηνεία για τις «τυχαίες» αυτές συναντήσεις, ίσως έδωσε ο Τούρκος δημοσιογράφος, Ρατζίπ Σοϊλού, γράφοντας στο Twitter πως ο Ερντογάν ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία από τη Νέα Υόρκη…

Βέβαια ίσως λίγο να το… παράκανε – αν όχι ο ίδιος, οι σύμβουλοί του που οργάνωσαν το όλο σκηνικό – καθώς εμφανίστηκε κι ένας ποδηλάτης από τη Μπουρκίνα Φάσο, που χαρακτήρισε τον Ερντογάν «καλύτερο πρόεδρο ολόκληρου του κόσμου»!

Ίσως πάλι ο Ερντογάν να ήθελε να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο στη Νέα Υόρκη, από αυτό που επέδειξαν οι σωματοφύλακές του τον Μάιο του 2017, ξυλοφορτώνοντας διαδηλωτές μιας ειρηνικής πορείας που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην αμερικανική πρωτεύουσα στις 16 Μαΐου.

Τότε μάλιστα είχαν εκδοθεί και εντάλματα σύλληψης για τους μπράβους του Τούρκου Προέδρου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Άγκυρας.