OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν «προστάτης» όλων των Τούρκων – Μας ενδιαφέρει κάθε σπιθαμή του Αιγαίου

01/10/2019 - 17:14
Ερντογάν
Share on FacebookShare on Twitter

Σε ομιλία του στο τουρκικό κοινοβούλιο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Αιγαίο, στη Μεσογειο αλλά και στη Θράκη.

«Μας ενδιαφέρουν άμεσα οι εξελίξεις σε κάθε σπιθαμή της Μεσογείου, του Αιγαίου και της Μαύρης Θάλασσας. Όπως είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των ομογενών μας στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία έτσι είναι καθήκον μας να κάνουμε τα ίδια σε περιοχές στα Βαλκάνια και την Ευρώπη» δήλωσε.

Παρόλα αυτά ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε πως: «Καμία δραστηριότητα εκτός συνόρων δεν είναι κίνηση εισβολής ή προσάρτησης»

Σήμερα ξεκίνησε επίσημα η νέα νομοθετική χρονιά του τουρκικού Κονοβουλίου.

Σχετικά με τη Συρία

Ο μόνος λόγος για την ύπαρξη της Τουρκίας στη Συρία είναι «η τρομοκρατική απειλή για τα σύνορα της χώρας», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Η Τουρκία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και την πολιτική και διοικητική ενότητα των Συρίων», δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του για την έναρξη της τρίτης νομοθετικής συνόδου του Τουρκικού κοινοβουλίου στην Άγκυρα.

Η Τουρκία θα σταθεί με κάθε τρόπο απέναντι σε έναν πόλεμο, αλλά δεν θα αφήσει τον κίνδυνο να απειλεί τα σύνορα της χώρας, πρόσθεσε ο Τούρκος ηγέτης.

Προσφυγικό

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στο βάρος που έχει επωμιστεί η Τουρκία εδώ και 8 χρόνια και τις εκκλήσεις που απευθύνει πλέον στη διεθνή κοινότητα για βοήθεια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα φιλοξενούμε για πάντα τόσα εκατομμύρια πρόσφυγες».

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τα 3 εκατομμύρια 650 χιλιάδες φιλοξενούμενούς μας που βρίσκονται ακόμη εντός των συνόρων μας λόγω της παράτασης της συριακής κρίσης.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι καμία άλλη χώρα δεν θα μπορούσε να επωμιστεί και να διαχειριστεί ένα τέτοιο βάρος για τόσο πολύ καιρό, όπως η Τουρκία. Δεν μπορούμε όμως να σκεφτούμε ότι θα συνεχίζαμε να φιλοξενούμε για πάντα τόσα εκατομμύρια πρόσφυγες στη χώρα μας».

Και στη συνέχεια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άσκησε πάλι πιέσεις για τη δημιουργία της ζώνης ασφαλείας στη Συρία, προκειμένου να επιστρέψουν οι πρόσφυγες.

«Όσοι φιλοξενήθηκαν στη χώρα μας εδώ και περίπου 8 χρόνια έχουν ήδη σπίτι, έναν τόπο και μία πατρίδα να μείνουν. Ωστόσο, είναι καθήκον μας να δημιουργήσουμε το συντομότερο δυνατό ένα ασφαλές κλίμα, στο οποίο οι πρόσφυγες να μπορούν να ζήσουν στις χώρες τους. Έχουμε ήδη κάνει πολλές εκκλήσεις προς τη διεθνή κοινότητα για το θέμα αυτό. Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των Σύρων προσφύγων που έχουν επιστρέψει στον τόπο τους έχει φτάσει τις 360.000.

Πηγή: Eleftherostypos / ΑΑ / Sigmalive

Tags: ΒΑΛΚΑΝΙΑΕΛΛΑΔΑΕΡΝΤΟΓΑΝΕΥΡΩΠΗΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΟΙ

Related Posts

Μπαχτσελί
ΤΟΥΡΚΙΑ

Χολή από τον Μπαχτσελί: Η Ελλάδα δεν έχει μάθει τίποτα από την Ιστορία!

20/04/2021 - 11:38
Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Διπλή «ήττα» Ερντογάν σε δημοσκόπηση: Τον ξεπερνούν σε ποσοστά Ιμάμογλου και Γιαβάς

19/04/2021 - 18:57
Τουρκία
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Τουρκία: Επηρεάζεται η παραγωγή drone από το εμπάργκο όπλων του Καναδά ;

19/04/2021 - 05:21

Διαβάστε Επίσης

Κως: Συνελήφθη Αιγύπτιος για κατασκοπεία – Είχε υλικό από στρατιωτικές εγκαταστάσεις [vid]

Παναγιωτόπουλος: Το προσεχές διάστημα η πυροβολαρχία Patriot στη Σαουδική Αραβία

Τσεχία: Ζητά από το NATO και την ΕΕ να «βάλουν πλάτη» στην διπλωματική κόντρα με τη Μόσχα

Μπάιντεν: Προτείνει την εξομάλυνση των σχέσεων Σερβίας – Κοσόβου μέσω «αμοιβαίας αναγνώρισης»

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Τι ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ

Κορονοϊός: 3.789 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ (20/04)

Millyet: Σκανδαλώδης η πόζα Πάιατ σε πιλοτήριο μαχητικού στην άσκηση «Ηνίοχος 21» [pics]

Μητσοτάκης: Η πατρίδα μας μπορεί, σήμερα, τα πάντα μόνη, αλλά και ποτέ δεν είναι μόνη [pics]

Top News

Masterchef - Στέφανος Χίλας: Όλη η αλήθεια για την κόντρα του με τον Ιωάννη

Survivor: Αυτή είναι η σύντροφος του Αλέξη Παππά - Τι δηλώνει η ίδια για τη σχέση τους

Survivor - Xριστίνα Κεφαλά: «Σου μοιάζω εγώ για τέτοια κοπέλα; Άντε καλό μου αγοράκι»

Άγριες Μέλισσες: Συμμαχίες και μυστικά έρχονται στην επιφάνεια

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert