Ερντογάν σε MIT: Κάντε αυτό που πρέπει στη Λιβύη χωρίς να σας εμποδίζουν τα σύνορα!

Σε μια άνευ προηγουμένου δημόσια προτροπή προς τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τους έδωσε το ελεύθερο να δρουν ανεξέλεγκτα στο εξωτερικό, χωρίς να λογαριασμούς σύνορα και άλλα… «εμπόδια».

Η δημόσια προτροπή Ερντογάν στην τουρκική υπηρεσία πληροφοριών δόθηκε τη Δευτέρα (06.01.2020) κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για της ΜΙΤ στην Άγκυρα.

«Πιστεύω ότι θα συνεχίσετε να προστατεύετε τα συμφέροντα της χώρας μας, χωρίς να σας εμποδίζουν σύνορα αποστάσεις και εμπόδια» είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη.

«Οι μυστικές υπηρεσίες μας κάνουν αυτό που πρέπει στη Λιβύη… Οι περιφερειακές συμμαχίες που έχουν δημιουργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο κατά της χώρας μας και ο ανταγωνισμός δυνάμεων που συνεχίζεται για εμάς έχουν ζωτική σημασία. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια όταν υπάρχει ο ανταγωνισμός τοπικών και διεθνών δυνάμεων στην περιοχή μας και αλλάζει και μπερδεύεται η εικόνα της περιοχής μας» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Οι δηλώσεις Ερντογάν για το… ελεύθερο που δίνει στις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας να δρουν και στη Λιβύη ήρθαν σχεδόν την ώρα που ο ειδικός επιτετραμμένος του ΟΗΕ, χρησιμοποιούσε σκληρή γλώσσα για να απαιτήσει από τρίτες χώρες (μεταξύ τους η Τουρκία και η Ρωσία) να στέλνουν μισθοφόρους στη Λιβύη!

Ο Ερντογάν και η Τουρκία τάσσονται ξεκάθαρα στο πλευρό της κυβέρνησης της Τρίπολης, με επικεφαλής τον Φάγεζ αλ Σάρατζ, με την οποία άλλωστε υπέγραψε και τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο. Πριν από μερικές μέρες, η τουρκική Βουλή αποφάσισε την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, όπως είχε εξάλλου προαναγγείλει ο Ερντογάν μέρες πριν.

Πηγή: Newsit.gr