OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: Στυγνή επιχείρηση «εξαργύρωσης» της «βοήθειας» στις ΗΠΑ για τον κορονοϊό

29/04/2020 - 12:47
Τουρκία - ΗΠΑ
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε σε μια επιστολή προς τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι ελπίζει πως το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα κατανοήσει καλύτερα τη στρατηγική σημασία των σχέσεων των δύο χωρών, δεδομένης της αλληλεγγύης και των προμηθειών που έχουν μοιραστεί στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Η επιστολή του Ερντογάν έφθασε χθες, Τρίτη, μαζί με μια παράδοση τουρκικού ιατρικού εξοπλισμού, που περιλαμβάνει προστατευτικές στολές και μάσκες προκειμένου να βοηθηθεί ο εταίρος στο ΝΑΤΟ να περιορίσει την εξάπλωση της COVID-19. Το προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα έδωσε σήμερα, Τετάρτη, την επιστολή στη δημοσιότητα.

Το αμερικανικό Κογκρέσο έχει απειλήσει ότι θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των αμυντικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία, αλλά η πανδημία έχει καθυστερήσει το σχέδιο για ενεργοποίηση των συστημάτων καθώς η Άγκυρα επικεντρώνει τις προσπάθειές της στη μάχη κατά της ασθένειας στο εσωτερικό.

«Ελπίζω πως την ερχόμενη περίοδο, με το πνεύμα αλληλεγγύης που έχουμε επιδείξει στη διάρκεια της πανδημίας, το Κογκρέσο και τα ΜΜΕ των ΗΠΑ θα κατανοήσουν καλύτερα τη στρατηγική σημασία των σχέσεών μας», ανέφερε στην επιστολή ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ενεργήσουν «με τον τρόπο που επιβάλλει η κοινή μας μάχη εναντίον κοινών μας προβλημάτων».

Οι τουρκοαμερικανικές σχέσεις έχουν επίσης πληγεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας διαφωνιών για τη Συρία, κυρίως λόγω της υποστήριξης των ΗΠΑ σε μια κουρδική πολιτοφυλακή εκεί και της καταδίκης στις ΗΠΑ ενός στελέχους τουρκικής τράπεζας.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως η Τουρκία διεξήγαγε συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για το ενδεχόμενο εξασφάλισης μιας πιστωτικής γραμμής (swap line) από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και έχει συζητήσει και άλλες επιλογές χρηματοδότησης προκειμένου να αμβλυνθούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Η Fed έχει εντείνει τις πιστωτικές γραμμές (swap line) –με τις οποίες αποδέχεται ξένα νομίσματα με αντάλλαγμα δολάρια– σε κεντρικές τράπεζες σε αρκετές χώρες προκειμένου να υποστηρίξει αγορές χρήματος εν μέσω κρίσης, αλλά η Τουρκία δεν είναι ανάμεσα σε αυτές.

Πηγή: Reuters/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΕΠΙΣΤΟΛΗΕΡΝΤΟΓΑΝΗΠΑΚΟΓΚΡΕΣΟΚΟΡΟΝΟΙΟΣΠΑΝΔΗΜΙΑΤΡΑΜΠ

Related Posts

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκικό ΥΠΑΜ για τον νόμο «της Γαλάζιας Πατρίδας»: «Θα καθορίσει τις ευθύνες στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας»

14/05/2026 - 16:18
Ιμάμογλου
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

11/05/2026 - 20:29
KAAN
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

KAAN: «Έκλεισε» η προμήθεια των πρώτων 20 μαχητικών αεροσκαφών για την τουρκική πολεμική αεροπορία

11/05/2026 - 11:55

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1941 αρχίζει η μάχη της Κρήτης που διήρκεσε μέχρι την 1η Ιουνίου

Δένδιας από την Αυστρία: Κριτική στο ευρωπαϊκό εργαλείο SAFE – «Πρέπει να εξελιχθεί και να διορθωθεί»

IDF: Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε σε ενέδρα της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

Τηλεφωνική επικοινωνία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ερντογάν: Μίλησαν για Ανατολική Μεσόγειο και Κυπριακό

C-390 Millenium: Παρθενική πτήση για το νέο μεταγωγικό της Τσεχίας – Στα μέσα του 2026 η παραλαβή [vid]

Bloomberg: Το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής στα Στενά του Ορμούζ

Έφτασε στην Κίνα ο Πούτιν, μια εβδομάδα μετά τον Τραμπ: Θερμή υποδοχή από τον Κινέζο ΥΠΕΞ [pics, vids]

Top News

Ιωάννα Τούνη: Φάγαμε «πόρτα» στη Μαδρίτη, αλλά ένας φίλος είπε ότι είμαι μοντέλο και μας αφήσανε

Γενοκτονία των Ποντίων: Ο περήφανος χορός υπό σφοδρή βροχή στο Σύνταγμα - Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης

Mango: Τα κινητά τηλέφωνα «πρόδωσαν» τον Τζόναθαν Άντικ - «Είναι αθώος» λέει η οικογένεια

Νέος χαμός στη Βουλή με την Ζωή Κωνσταντοπούλου - «Είσαι τόσο ξεφτιλισμένη;»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert