Ο Ερντογάν πάει Αμερική

Νέα επίσκεψη θα κάνει ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο για θέματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του ΡΚΚ.
 
Όπως γράφει η  Hurriyet   με τίτλο «επίσκεψη από Ερντογάν στις ΗΠΑ για  την τρομοκρατία», γράφει ο κ.  Ερντογάν θα μεταβεί τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ κατά τη δεύτερη θητεία του προέδρου Ομπάμα.  Ο Ερντογάν θα ζητήσει την υποστήριξη της αμερικανικής διοίκησης για τις εργασίες τερματισμού της τρομοκρατίας στο πλαίσιο του «Σχεδίου Εθνικής Ενότητας και Αδελφοσύνης» που ετοίμασε η τουρκική κυβέρνηση.  Πριν την επίσκεψη αυτή ετοιμάζεται στην Άγκυρα ένα νέο σχέδιο υπό την προεδρία του κ. Ερντογάν για μόνιμη λύση στο θέμα αυτό, όπως αναφερεται.  Λέγεται πως στο σχέδιο αυτό που χωρίζεται σε τρία μέρη -στρατιωτικό, πολιτικό και οικονομικό –  βαρύτητα θα έχει το πολιτικό σκέλος.  Πριν τον Ερντογάν θα μεταβεί στις ΗΠΑ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Μπεσίρ Αταλάι για τις προετοιμασίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα Taraf  με τίτλο «Οι ΗΠΑ στο κύκλωμα για την εγκατάλειψη όπλων» γράφει ότι πηγές προσκείμενες στην τουρκική κυβέρνηση προβλέπουν ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν περισσότερο ενεργό ρόλο για την εγκατάλειψη των όπλων από το ΡΚΚ.