Ερντογάν: Βλέπει «σαμποτάζ» στο Αιγαίο και την αν.Μεσόγειο σε νέο παραλήρημα

Εν μέσω κρίσιμων εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο με τον «Πορθητή» να βρίσκεται ακόμα εντός κυπριακής ΑΟΖ αλλά και στο Αιγαίο με τα «περίφημα» ελληνοτουρκικά ΜΟΕ να αποτελούν προτεραιότητα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν δεν εφησυχάζεται και συνεχίζει να «συνωμοσιολογεί.

Ο Ερντογάν, βλέποντας την υπόθεση των S-400 στην Τουρκία, την διπλωματική πίεση των ΗΠΑ μέσω των stealth μαχητικών αεροσκαφών F-35, την έκθεση-κόλαφο της Κομισιόν που υποστήριζε τις ελληνικές και κυπριακές θέσεις σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, προχώρησε σε νέο παραλήρημα κάνοντας λόγο για σαμποτάζ εις βάρος της Τουρκίας.

Ειδικότερα, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια η Τουρκία βρίσκεται απέναντι σε σημαντικές δοκιμασίες, σε ομιλία του ενώπιον δικαστών σε ιφτάρ (πρώτο δείπνο πριν την ολοήμερη νηστεία του Ραμαζανιού) στο προεδρικό στην Άγκυρα,

Ο Ερντογάν χαρακτηριστικά είπε ότι: “Όσο αυξάνεται η ανεξαρτησία της Τουρκίας σε κάθε πεδίο, αυξάνεται και η δοσολογία των σαμποτάζ.

Όσο εμείς λαμβάνουμε μόνοι μας τις αποφάσεις για τη συνέχεια του έθνους μας, όσο κάνουμε βήματα με θάρρος στη Συρία, το Ιράκ, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο για την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων, αυτού του είδους οι απόπειρες θα συνεχίσουν”.

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι: «Η περίοδος αυτή είναι ιδανική περίοδος για τους συνομιλητές μας να συνηθίσουν, να χωνέψουν, να αποδεχτούν μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία.

Ασφαλώς δεν είναι εύκολο να αλλάξουν τις παλιές τους συνήθειες μέσα σε σύντομη περίοδο. Αυτός είναι και ο λόγος που επιδεικνύονται άτοπες και εκτός χρόνου αντιδράσεις εναντίον της χώρας μας”.

Με πληροφορίες από: Reporter / ΚΥΠΕ