«Έτσι γλιτώσαμε από τα χέρια των τζιχαντιστών» – Τούρκος όμηρος αποκαλύπτει

Kρυμμένο τηλέφωνο είχαν οι 49 Τούρκοι όμηροι όσο ήταν στα χέρια της ομάδας των ακραίων ισλαμιστών ISIL και με αυτό επικοινωνούσαν με το έξω κόσμο , λέει ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Μοσούλη κ.  Οζτούρκ Γιλμάζ  σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της χώρας του όπου μίλησε για τις 101 μέρες της ομηρίας.

Τόσο ο ίδιος όσο και η κρατική τηλεόραση που παρουσίασε ειδησεογραφικά το θέμα επιχειρούν να προβάλουν την όλη εξέλιξη ως αποτέλεσμα επιχείρησης της ΜΙΤ – για προφανείς σκοπούς… Η κρατική τηλεόραση της Τουρκία για παράδειγμα στην εισαγωγή της  ανέφερε: <<Ο κ. Οζτούρκ Γιλμάζ που επέστρεψε στην Τουρκία μαζί με το προσωπικό του Γενικού Προξενείο ύστερα από μια καλά μελετημένη και οργανωμένη επιχείρηση διάσωσης>>. Ενώ για το τελευται χρονικό διάστημα και για το αν έγινε σύγκρουση, η τηλεόραση περιγράφει την κατάσταση με την εξής  αόριστη φράση: »Κληθείς ο κ. Οζτούρκ Γιλμάζ να απαντήσει γιατί δεν τους απομάκρυναν πριν την έφοδο ( σ.σ. όπως έκαναν άλλες 8-9 φορές) και γιατί δεν ξέσπασαν συγκρούσεις είπε ότι αξιολογήθηκαν όλες οι επιλογές και ότι όλα εξελίχθηκαν ραγδαία»…
Να θυμίσουμε ότι η επίσημη »γραμμή» είναι να μείνουν όλα μυστικά…

Μερικές ακόμα από τις φράσεις του :«Ήταν πράγματι σωτηρία από την αιχμαλωσία. Ελευθερία. Αντάμωμα με την πατρίδα μου»
Ο κ. Γιλμάζ μίλησε για το πώς διαχειρίστηκε ψυχολογικά την διαδικασία:«Δεν μπορείς να συνεχίσεις να ζεις εκεί πέρα με τον φόβο του θανάτου. Πρέπει να το νικήσεις εξαρχής, αν δεν το καταφέρεις υποκύπτεις στον φόβο. Συνεπώς ίσως το μοναδικό πράγμα που κατάφερα ήταν να νικήσω εκείνον τον φόβο από την πρώτη κιόλας μέρα. Παραδόθηκα στον Αλλάχ, σκέφτηκα ότι είναι πεπρωμένο, ότι πρέπει να το αποδεχτώ και αυτό, αν έπρεπε να έχει μια τέτοια κατάληξη».

Ο Γενικός Πρόξενος είπε ότι η οργάνωση τους μετέφερε σε 8-9 διαφορετικά μέρη λόγω ασφαλείας.«Η γενική στρατηγική που ακολουθούν είναι να μην κρατάνε για πολύ έναν όμηρο στο ίδιο μέρος. Ισχυρές χώρες όπως η Τουρκία έχουν ισχυρές μυστικές υπηρεσίες. Μπορούν να πάρουν πληροφορίες από παντού. Μπορεί να άλλαξαν λιγότερα μέρη σε άλλους ομήρους. Αυτό έχει να κάνει με την δυναμικότητα της χώρας από την οποία κρατούν ομήρους.»
Ερωτηθείς για το πώς επικοινώνησαν με τον έξω κόσμο είπε το εξής:«Είναι αλήθεια ότι υπήρχε τηλέφωνο. Το είχαμε κρύψει πολύ καλά».

Διαβάστε ακόμη:

Ερντογάν και Νταβούτογλου «χαρίζουν» τους 49 Τούρκους ομηρους στην MIT!

ΒΙΝΤΕΟ που αποτελεί «ψυχολογική επιχείρηση» των τζιχαντιστών! Φρίκη στην οθόνη

Τζιχαντιστές κινούνται στην Τουρκία με λεωφορεία και τραμ!