OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Έβρος: Ποιοι κρύβονται πίσω από τους πυροβολισμούς στα σύνορα

07/05/2020 - 13:15
υβριδική απειλή
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε μεμονωμένες ενέργειες μελών της στρατοχωροφυλακής της Τουρκίας αλλά και στην αλλαγή του Τούρκου στρατιωτικού διοικητή στα ελληνοτουρκικά σύνορα -της μονάδας κοντά στο Τυχερό του Έβρου- αποδίδουν ανώτατοι αξιωματούχοι της λεωφόρου Κατεχάκη τα 6-7 περιστατικά εκφοβιστικών πυρών στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Οι Έλληνες υπηρεσιακοί παράγοντες -όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στο in.gr- μιλούν για πυροβολισμούς στο αέρα ή άσφαιρα πυρά , χωρίς οποιαδήποτε στόχευση. Συμπληρώνουν δε, ότι από την άλλη πλευρά του ποταμού εντοπίζονται δεκάδες σκηνές όπου διανυκτερεύουν άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που εναλλάσσονται στο σημείο.

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί στα στελέχη του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης – το τελευταίο 24ωρο υπήρξε επίσκεψη στον Έβρο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη – η ανέγερση από την τουρκική πλευρά δύο «πύργων» στο ύψος της Καστανιάς και του Τυχερού όπου εγκαθίστανται συστήματα ανίχνευσης κινήσεων , κάμερες , ραντάρ αλλά κι αδρανοποιητές κινητών.

Με κύριο στόχο της τουρκικής κυβέρνησης την πλήρη εποπτεία των ελληνοτουρκικών συνόρων , την «αποτροπή επαναπροώθησης μεταναστών» , την συγκέντρωση οπτικού υλικού από τις κινήσεις στην ελληνοτουρκική μεθόριο κλπ.

Σε παρόμοιες ωστόσο κατασκευές -παρατηρητήρια με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα θα προχωρήσει κι η ελληνική πλευρά , ενώ αναμένεται μέχρι το τέλος του 2020 η κατασκευή του νέου, συμπληρωματικού φράκτη στον Έβρο μήκους 30 χιλιομέτρων.

Σε εγρήγορση οι Αρχές

Έλληνες αξιωματούχοι ανησυχούν ότι τα επόμενα 24ωρα λόγω και των καλών καιρικών συνθηκών θα επιχειρηθεί από τη τουρκική πλευρά μαζική προώθηση μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά , παρά τις συντονισμένες αποτρεπτικές προσπάθειες του Λιμενικού.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη έφθασε στην Λέσβο η πρώτη –μετά την 1η Απριλίου- βάρκα με 50 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη βάρκα επέβαιναν άνδρες, γυναίκες και παιδιά αφρικανικής και αφγανικής καταγωγής. Η αποβίβαση έγινε στις 7 το πρωί περίπου στο Καλό Λιμάνι στη βορειοδυτική Λέσβο, σημείο μακριά από τις συνήθεις ακτές αποβίβασης στην ανατολική, βορειοανατολική και ανατολική Λέσβο.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ με τα οποία επικοινώνησε «Το Βήμα» την Τετάρτη επιβεβαίωσαν πληροφορίες- που είχαν διαψευσθεί αρχικά από την ελληνική πλευρά-ότι οι ελληνικές αρχές «μπλόκαραν» την μετάδοση σήματος και κατέρριψαν τουρκικό drone στην διάρκεια της ελληνοτουρκικής κρίσης στον Έβρο πριν 2,5 μήνες.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι αξιωματούχοι «οι Έλληνες αστυνομικοί και στρατιωτικοί διεπίστωσαν λίγο μετά τη πτώση του drone προπηλακισμό από τους Τούρκους ενστόλους του χειριστή του drone γιατί απέδωσαν σε δικό του λάθος, την απώλεια του».

Πηγή: in.gr

Tags: ΕΒΡΟΣΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣΥΝΟΡΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ιμάμογλου
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

11/05/2026 - 20:29
KAAN
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

KAAN: «Έκλεισε» η προμήθεια των πρώτων 20 μαχητικών αεροσκαφών για την τουρκική πολεμική αεροπορία

11/05/2026 - 11:55
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τραυματίας από πυροβολισμό ο αδελφός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

06/05/2026 - 13:10

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: 1947: Εγκαινιάζεται το στρατόπεδο Μακρονήσου, το οποίο προορίζεται κυρίως για τον εγκλεισμό «ύποπτων στρατιωτικών»

Τραμπ: Κρίσιμη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για τα επόμενα βήματα στο Ιράν – «Στο τραπέζι» η επανέναρξη των επιθέσεων

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

Λευκάδα: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης των εκρηκτικών που βρέθηκαν στο θαλάσσιο drone [vid]

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

«NATO Tiger Meet 2026»: Παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ η DV Day της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης στον Άραξο [pics, vid]

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

Τουρκία – Συρία: Συνοριακό φυλάκιο μεταξύ των δύο χωρών ανοίγει ξανά μετά από 12 χρόνια

Top News

«Σαν κρυστάλλινη σφαίρα»: Βίντεο της NASA αποκαλύπτει τι συμβαίνει στο νερό που αιωρείται στο διάστημα

Tζένη Κατσίγιαννη: 4.000 άτομα διασκέδασαν με το «Πες μου Πως σε λένε» σε συναυλία της στο Γαλάτσι 

Eurovision: Βίντεο από την πρόβα του Akyla με highlight τη λύρα αλά Έλενα Παπαρίζου

Survivor: Σοβαρό ατύχημα στο ριάλιτι επιβίωσης - Αναστέλλεται η μετάδοση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert