F-35: Θα τα πάρουμε λέει ο Ερντογάν που μιλά για «οδηγίες» του Τράμπ


Η συμφωνία για  τα F-35  θα εφαρμοστεί μέχρι κεραίας φέρεται σύμφωνα με τον Σουλτάνο να είναι η δέσμευση που έλαβε κατά τη διμερή συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ. 

Όπως μεταδίδει το CNN Turk, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ενημέρωση που παρείχε για τα αποτελέσμα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, υποστήριξε ότι στο τετ-α-τετ που είχε με τον «Πλανητάρχη», ο Ντόναλντ Τράμπ τον διαβεβαίωσε ότι «έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες». Ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε μάλιστα διακριτή αναφορά στην επιστολή που εστάλη στις 9 Ιουλίου από τον Διευθυντή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής της Γερουσίας.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο η Τουρκία μέχρι στιγμής έχει καταβάλλει για το πρόγραμμα 800 εκατομμύρια δολάρια ενώ τις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν ακόμη 100 εκατομμύρια. Ως  τελευταία δόση μάλιστα θα πληρωθούν ακόμη 900 εκατομμύρια δολάρια, και έτσι το πρώτο σύνολο των χρηματοροών από την Τουρκία προς τις ΗΠΑ για το πρόγραμμα, να ανέρχεται στα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ: CNN TURK