F-35: Οι ΗΠΑ να μην μας πουν να χτυπήσουμε άλλη πόρτα λέει ο Ερντογάν

Με ύφος χιλίων…»σουλτάνων» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε στα ερωτήματα για το καυτό θέμα της αγοράς F-35 από τις ΗΠΑ στη σκιά των τελευταίων αποφάσεων που ελήφθησαν από τα ανώτατα θεσμικά όργανα της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων. 

«Λέμε ότι η Αμερική είναι στρατηγικός συνεργάτης μας. Ως στρατηγικός εταίρος μας, η Αμερική δεν πρέπει μας πει να χτυπήσουμε άλλη πόρτα.» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Και συμπλήρωσε την τοποθέτηση του με μια αλαζονική διατύπωση: «Αυτό είπε η γερουσία. Δεν μας ενδιαφέρει η Γερουσία. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που μας ενδιαφέρει.»

Σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το θέμα συζητήθηκε στις επαφές που είχε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Πάντως ο Σουλτάνος δεν παρέλειψε να απειλήσει και μάλιστα ευθέως τις ΗΠΑ.

«Συζήτησα για αυτό το ζήτημα με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Συγκεκριμένα μιλήσαμε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των αντιπροσωπειών μας.» είπε και συμπλήρωσε: «Αν είμαστε στρατηγικοί εταίροι, εάν το μοντέλο είναι κεντρικό στην Αμερική, η Αμερική δεν πρέπει να κάνει κανένα νομικό λάθος εδώ.» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του. 

Εμφανίστηκε δε σίγουρος για το εκλογικό αποτέλεσμα: «Ξέρω τη γλώσσα των πλατειών καλά, η ζωή μου έχει περάσει. Από τη στιγμή που δημιουργήσαμε το κόμμα μας, συνεργαστήκαμε αδιάκοπα. Τώρα, όταν εξετάζουμε τις δημόσιες έρευνες, δεν προκύπτει κάποιο πρόβλημα. Η επιλογή φαίνεται σαφής και σαφής στον πρώτο γύρο.» είπε χαρακτηριστικά. 

«Ξόρκισε» μάλιστα με βεβαιότητα το «φάντασμα» των δημοσκοπήσεων: Δεν υπάρχει πρόβλημα στις έρευνες της κοινής γνώμης. Ο πρώτος γύρος θα είναι πολύ σαφής, σαφής εδώ. Στόχος μας είναι να έχουμε θέσεις πάνω από 300 στο κοινοβούλιο. Έχουμε πίστη στην Προεδρική Συμμαχία. Δίνω σημασία σε αυτή την πίστη».