F-35: Στο φουλ η παραγωγή για την κεντρική άτρακτο – Η ανησυχία της Τουρκίας

Σε φουλ ρυθμούς μπαίνει η παραγωγή της κεντρικής ατράκτου του F-35, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία Northrop Grumman. Δια στόματος του αντιπροέδρου της και επικεφαλής για το πρόγραμμα Joint Strike Fighter, F-35 Lightning,  Frank Carus, θα παράγεται μια κεντρική άτρακτος κάθε 36 ώρες. 

Όπως γνωστοποιήσε ο αντιπρόεδρος της Northrop Grumman, την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η παραγωγή και παραδόθηκε στην Lockheed Martin η 400η άτρακτος, ορόσημο κατά το οποίο ξεκίνησε η κατατασκευή και της 500ης. 

Στην Τουρκία πάντως η μετάδοση της είδησης φέρεται να πυροδότησε μια σχετική ανησυχία με πιθανές μεταβολές στο χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί για τα «κόκκινα» stealth μαχητικά.  Η Τουρκική Εταιρεία Βιομηχανίας Αεροπορίας και Διαστήματος TUSAŞ, εκ των παραγωγών του Medium Shape των F-35 Lightning II, συνεχίζει την παραγωγή και την παράδοση σύμφωνα με τη συμφωνία, αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας SavunmaSanayiST.com.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται διακριτή αναφορά στο επίμαχο δελτίο τύπου της Northrop Grumman, με την επισήμανση ότι δεν υπάρχει άμεση ανησυχία για την TAI. 

ΠΗΓΗ: savunmasanayist.com