Facebook και Twitter «γιοκ» στον Ερντογάν

 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

“Kλειστές πόρτες» βρήκε η κυβέρνηση Ερντογάν από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύσωσης Facebook kai Twitter που αρνήθηκαν να δώσουν πληροφορίες στην Τουρκία σχετικά με το προφίλ των χρηστών τους. Οι τουρκικές αρχές είχα ζητήσει πληροφορίες πολλών χρηστών σχετικά με τα γεγονότα και τα επεισόδια με αφορμή το πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών της γειτονικής χώρας Μπιναλί Γκιλντιρίμ , όπως εχει ήδη δημοσιεύσει το Onalert ( καντε κλικ εδω για το δημοσίευμα) η τουρκική κυβέρνηση ήρθε σε επαφή με τις δυο εταιρείες και ζήτησε πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες, με το περιεχόμενο των μηνυμάτων τους. Όμως ο τούρκος υπουργός τόνισε πως και το Twitter και το Facebook αρνήθηκαν να παραχωρήσουν οποιαδήποτε πληροφορία.

Hδη με ανακοίνωση του το Facebook αναφέρει πως « το Facebook δεν έχει συνεργαστεί και δεν έχει παραχωρήσει καμία πληροφορία με τις τουρκικές αρχές σχετικά με τις διαδηλώσεις. Σε γενικά πλαίσια από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια απειλή ζωής ή παιδιού δεν γίνονται δεκτά τέτοια αιτήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκία: facebook και twitter «σάρωσαν» τον Ερντογάν

Τουρκία: Eτοιμάζουν μαζικές συλλήψεις για χρήση twitter