«Φιρμάνι» Ερντογάν: Νέο πογκρόμ συλλήψεων στρατιωτικών στην Πόλη

Συνεχίζονται τα «φιρμάνια» εκκαθαρίσεων του Ερντογάν στο Τουρκικό Στράτευμα, με νέο πογκρόμ συλλήψεων 170 Τούρκων Στρατιωτικών εκ των οποίων οι 144 είναι εν ενεργεία. 

Η επιχείρηση διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη για τον εντοπισμό υποστηρικτών της οργάνωσης FETO, του Ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και για το σκοπό αυτό εκδόθηκαν εκατοντάδες εντάλματα σύλληψης για 170 άτομα. Στην έρευνα που διεξάγεται από την Εισαγγελία Κωνσταντινούπολης έγινε γνωστό πως μέχρι τώρα συνελήφθησαν 20 άτομα. Αναφέρεται πως η έρευνα συνεχίζεται με σκοπό την σύλληψη και των υπολοίπων για τους οποίους έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. 

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού των δυνάμεων ασφαλείας και δημοσίων υπαλλήλων, έχουν φυλακιστεί εν αναμονή της δίκης τους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου, την ευθύνη για το οποίο επιρρίπτει η κυβέρνηση στον Γκιουλέν. Αυτός αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Επίσης περίπου 150.000 άνθρωποι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής καταστολής του δικτύου του Γκιουλέν, η οποία χρησιμοποιείται, σύμφωνα με τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως πρόσχημα για να φιμώνονται οι φωνές των διαφωνούντων. Ωστόσο η κυβέρνηση δηλώνει ότι την εκστρατεία αυτή καθιστούν απαραίτητη οι απειλές για την ασφάλεια που αντιμετωπίζει η Τουρκία.

ΠΗΓΗ: www.artigercek.com