Φονικές πολύνεκρες επιθέσεις της Τουρκίας κατά του PKK

Νέα επιχείρηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά στόχων του PKK στο Βόρειο Ιράκ έγινε χθες το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα με πολλά θύματα.
Κατά την επιχείρηση, φέρεται να σκοτώθηκαν τουλάχιστον 60 αντάρτες του PKK, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu και το NTV. Η επιχείρηση έγινε μεταξύ 23. 50 και 05.30, και συμμετείχαν 21 F -16 και F – 4 και βομβαρδίστηκαν 64 στόχοι του PKK στις περιοχές Kandil, Hakkurk, Avasin, Metina, Baysan, Gara και Zap.

Επίσης, αναφέρεται ότι ανατινάχθηκε η πιο μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών της οργάνωσης στην Gara.

Πυρά από ΡΚΚ -ενας πολίτης νεκρός

Την ίδια στιγμή σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του NTV και μεταδόθηκε και από το τηλεοπτικό δίκτυο αναφέρεται ότι σήμερα στο Ντιάρμπακιρ αντάρτες του ΡΚΚ έριξαν πυρά σε εστιατόριο όπου συχνάζουν αστυνομικοί και κατά την επίθεση τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί και τρεις πολίτες.Ο ένας εξ αυτών – ο Σεχμούτ Σανίρ – ήταν νεαρός 22 ετών, σερβιτόρος στο εστιατόριο που αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Ρετζέπ Ολμέζ είπε ότι ήταν ανηψιός του και ότι είχε επιστρέψει πριν ένα μήνα τελειώνοντας τη στρατιωτική του θητεία. Στο μεταξύ, οι δύο από τους τρεις αστυνομικούς αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Οι αρχές ασφαλείας ξεκίνησαν επιχείρηση για την σύλληψη των τρομοκρατών.